Fenechiu: Managerii companiilor de stat au fost numiti pe criterii de performanta

Marti, 07 Mai 2013, ora 23:41
2024 citiri
Fenechiu: Managerii companiilor de stat au fost numiti pe criterii de performanta
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat marti ca la 16 companii de stat si regii autonome au fost numiti manageri pe criterii de performanta si ca ordonanta 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, respectata de actualul Executiv, a fost adoptata de Guvernul Boc.

"De cand sunt numit ministru al Transporturilor, toti managerii de la companiile la care a fost numit un management performant au respectat cerintele din ordonanta 109 si nu au fost numiti decat oameni selectati (...) in urma selectiei realizata de consultant, exclusiv pe criterii de performanta. Avem astazi 16 companii sau regii autonome cu management profesionist", a afirmat Relu Fenechiu la dezbaterea motiunii simple initiata de 52 de deputati PDL - "Companiile de stat sub guvernarea USL: management privat sau cumetrie de partid?".

Boagiu: Tovarasul Fenechiu ne ia la misto, privatizarea CFR Marfa va fi un alt tun Interviu

Ministrul Transporturilor a precizat ca Guvernul USL respecta un angajament cu FMI, pe care l-a gasit in vigoare.

"Un angajament pe care doua guverne anterioare nu l-au respectat, dar pe care noi am promis ca-l continuam si il respectam. Nu actualul guvern a adoptat ordonanta 109, ci Guvernul Boc, ordonanta care a fost trecuta in programele cu FMI. Rolul nostru este de a asigura continuitate, de a finaliza aceasta procedura asumata si nerespectata de Guvernul Boc", a spus Fenechiu, amintind de datoriile mari inregistrate in ultimii ani de companiile de stat din domeniul transporturilor.

Antonescu: Ponta a avut ezitari cand PNL l-a propus pe Fenechiu ministru

"Cred cu tarie ca, daca aceste companii ar fi avut de-a lungul anilor un management performant, astazi ar fost profitabile si s-ar fi putut angaja intr-o competitie reala cu marile companii europene. Din pacate, in urma managementului defectuos din ultimii ani, multe sunt considerate gauri negre, companii care anual inregistreaza datorii de miliarde de lei la bugetul de stat", a mai spus Fenechiu.

El considera ca profesionistii trebuie apreciati si promovati "indiferent de culoarea politica, indiferent de ministrul care i-a sustinut sau care i-a numit la un moment dat".

"Sunt mandru de ceea ce s-a intamplat in ultimele patru luni de cand conduc Ministerul Transporturilor in ceea ce priveste ordonanta 109", a mai spus Fenechiu, indemnandu-i pe semnatarii motiunii sa-i intrebe pe reprezentantii BM si FMI ce parere au despre modul in care actualul Guvern a implementat managementul profesionist.

Fenechiu: Plec din Guvern daca sentinta va fi nefavorabila in dosarul meu (Video)

In textul motiunii dezbatuta marti de plenul Camerei Deputatilor, Guvernul USL este acuzat ca "a creat in companiile de stat noi locuri de munca pentru politruci si clientela politica, condamnand economia romaneasca la degradare, insolvente si falimente".

Cei 52 de deputati PDL, semnatari ai motiunii, propun prezentarea de urgenta de catre viceprim-ministrul desemnat pentru coordonarea ministerelor economice, in Parlament, a unui raport asupra respectarii OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, urgentarea numirii unor conduceri profesioniste, selectate de consultanti independenti, in baza unor criterii transparente si impartiale la toate companiile de stat si reluarea procedurilor pentru numirea conducerilor la acele companii de stat unde au fost desemnate persoane implicate politic si fara experienta in domeniul de activitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Relu Fenechiu motiune PDL, #Relu Fenechiu manageri companii, #motiune simpa PDL Fenechiu , #ministrul Transporturilor