Relu Fenechiu, la DNA: E deplasat sa chemi un ministru la audieri (Video)

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 09:13
4774 citiri
Relu Fenechiu, la DNA: E deplasat sa chemi un ministru la audieri (Video)

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost audiat vineri dimineata la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un dosar in care se ancheteaza scurgeri de informatii.

Fenechiu a ajuns la DNA vineri dimineata, insotit de avocatul sau, conform Realitatea Tv. La iesirea de la audieri, el le-a spus jurnalistilor ca i se pare deplasat ca un ministru sa fie chemat la DNA.

"Procurorii au dorit sa stie daca avea anumite atributii si daca, la un moment dat, era normal sa se gaseasca intr-un anumit loc. Mi se pare totusi putin deplasat, nu in ceea ce ma priveste, ci in ceea ce priveste pozitia unui ministru, sa fie chemat la DNA pentru a da o astfel de declaratie.

Dar, fiind un om ca toti oamenii, am venit aici si am dat aceste declaratii. I-am spus si domnului procuror, consideram ca se putea face acest lucru fara sa cheme un demnitar al statului roman la DNA. Mai ales ca stiti ce inseamna prezenta unui demnitar la DNA ca imagine publica si ca aspect in media", a spus Fenchiu, la iesirea de la audieri.

Ministrul liberal al Transporturilor a fost audiat audiat in calitate de martor in dosarul fostului secretar de stat, Valentin Preda.

Valentin Preda este urmarit penal de procurorii DNA, in acelasi dosar fiind pus sub acuzare si un ofiter de politie judiciara din cadrul DNA, Dan Emil Manolachi. Magistratii au decis ca Preda sa fie cercetat in stare de libertate pentru detinere de documente cu caracter special.

Controversele din jurul lui Valentin Preda

Preda fost demis, la inceputul acestui an, de premierul Victor Ponta din postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, dupa ce, in februarie, a fost ridicat de procurorii anticoruptie.

DNA a inceput urmarirea penala fata de Valentin Preda pentru complicitate la folosirea, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informatii in legatura cu fapte de coruptie si infractiunea de detinere, in afara indatoririlor de serviciu, a unui document ce constituie secret de stat.

Dupa ce a fost retinut de DNA, Valentin Preda se intoarce in Guvern

Dupa ce a fost saltat de DNA si demis din Guvern, Preda va reveni in Guvern pe functia de consilier personal al ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Preda este sustinut de PSD Constanta.

Eugen Teodorovici a declarat recent ca Valentin Preda a fost propus de PSD Constanta, sustinand ca are nevoie la cabinet de o persoana care sa cunoasca proiectele europene pe teme dunarene si maritime.

Citeste si:
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul român de Externe consideră urgentă prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic: ”Anunțul SUA și al Franței are un rol de descurajare”
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 20 ianuarie, că prezenţa consolidată a NATO pe Flancul estic ar trebui să se producă cât mai curând. Acesta a vorbit și despre...
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Stelian Ion cere convocarea CSAT pe tema securității de pe flancul estic al NATO: ”Ar fi o dovadă de inconştienţă ca Iohannis să aştepte”
Fostul ministru al Justiției Stelian Ion, vicepreședinte al USR, consideră că este necesară convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, pentru a discuta situaţia de...