Fenechiu, atac dur la MRU: E ca nasii de tren retinuti pentru spaga

Vineri, 26 Octombrie 2012, ora 07:37
6624 citiri
Fenechiu, atac dur la MRU: E ca nasii de tren retinuti pentru spaga

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu il ataca pe liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, despre care spune ca "are un depozit de creme" care ar fi cumparate din bani publici si il compara cu controlorii de tren retinuti pentru spaga.

Fenechiu i-a raspuns co-presedintelui ARD, dupa ce acesta spusese ca e posibila o colaborare cu PNL cand acest partid nu va mai avea in frunte oameni ca Relu Fenechiu si Crin Antonescu.

"Lui Mihai Razvan Ungureanu ii transmit simplu - daca are tupeu, sa vina sa candideze la Iasi. A fugit de Iasi, unde era normal sa candideze (MRU e iesean - n.red) si unde anuntase ca va candida, asta spune totul despre el. As putea sa-i dau un spray, o crema sa taca, dar nu ma intereseaza, oricum are depozit acasa.

Ungureanu e ipocrit, ne vorbeste de dreptate, el s-a pretat la cele mai penibile lucruri la care s-a pretat un om politic dupa '90, la niste gainarii. E echivalent cu a lua 100 de mii de lei vechi spaga, e comparabil cu situatia nasilor de tren", a spus Fenechiu pentru Ziare.com, facand aluzie la cele cateva zeci de controlori de tren si angajati CFR audiati joi de procurori pentru ca primeau spaga, din care o parte au fost retinuti.

Ancheta la CFR: Zeci de angajati audiati de DIICOT

Referirea la creme a lui Fenechiu a fost facuta in contextul scandalului mediatic in care a fost implicat fostul premier Ungureanu, acuzat de trustul Intact ca a folosit o serie de bunuri de uz personal, cumparate de RA-APPS din bani publici. Printre acestea se numara o serie de creme de maini si fata, betisoare de urechi, servetele, parfumuri si bauturi alcoolice.

MRU a precizat ca aceasta lista "nu reprezinta o cerere a primului ministru ca persoana, ci ceea ce a considerat RA-APPS ca trebuie sa comande pentru acoperirea activitatilor de protocol".

Ungureanu a explicat ca vizitele delegatiilor straine presupun anumite cheltuieli minime necesare reprezentarii Romaniei la un nivel adecvat. "Sunt primiri, exista case de oaspeti care trebuie utilate ca oaspetii sa se simta bine la nivelul lor de reprezentare. Au fost mese oficiale, e absolut firesc", a spus MRU.

Atac si la "marele Sandokan Macovei

Relu Fenechiu a atacat un alt nume important din ARD, pe europarlamentarul Monica Macovei, pentru Comisia de Etica pe care aceasta a condus-o in scopul selectarii candidatilor aliantei pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012.

"E o frectie la picior de lemn, o ipocrizie de nedescris. Nu e decat un exercitiu penibil de imagine. Macovei trebuie sa inteleaga ca, daca si-a batut joc de Romania si se erijeaza in marele Sandokan (erou din filmele de actiune - n.red), nu poate decide impotriva poporului. Daca exista alegeri, poporul poate stabili daca un om e bun.

Macovei spune 'bai popor, sunteti niste prosti', va spun eu pe cine sa alegeti", a mai declarat numarul 2 din PNL pentru Ziare.com.

In opinia sa, o asemenea comisie ar fi valabila doar pentru numirile in functii publice, nu pentru selectarea candidatilor in alegeri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Fenechiu atac MRU, #Fenechiu MRU cheltuieli parfumuri , #PNL