Fenechiu: Basescu e cel care incearca sa dea o lovitura de stat

Luni, 13 August 2012, ora 19:52
3302 citiri
Fenechiu: Basescu e cel care incearca sa dea o lovitura de stat
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, luni, ca ultima solutie la care apeleaza presedintele suspendat Traian Basescu este sa starneasca frica, prin procurori, si a subliniat ca USL ii cere ferm sa inceteze cu instigarea institutiilor statului impotriva poporului.

"Constatam ca ultima solutie la care Traian Basescu recurge in aceste zile este sa starneasca frica. Frica este singura arma pe care Traian Basescu o mai are la dispozitie dupa ce 7,5 milioane de romani au spus sa plece acasa. Frica nu are ce cauta in democratie, se stie ca regimurile dictatoriale sunt cele care au dorit sa supravietuiasca prin propagarea unui sentiment de teama, dar toate au sfarsit prin a fi inlaturate. Avand in vedere evolutiile recente care depasesc orice cadru democratic si sunt total nefiresti pentru un stat de drept ii cerem ferm lui Traian Basescu sa inceteze cu instigarea institutiilor statului impotriva propriului popor. Sa inteleaga ca nu exista nicio institutie a statului mai puternica decat 8 milioane de romani.

Sa inceteze cu amenintarile publice si vendeta impotriva reprezentantilor diferitelor institutii si a liderilor politici care ii sunt adversari. Am vazut cu toti cum presedintele suspendat a amenintat public mai multe persoane si - intamplator sau nu - a doua zi Parchetul a descins la aceste persoane", a explicat liberalul.

Totodata, USL, prin vicepresedintele Relu Fenechiu, ii cere lui Traian Basescu sa inceteze cu "dezinformarile scandaloare si acuzatiile mincinoase".

"Ii cerem sa inceteze cu acuzatiile mincinoase si dezinformarile scandaloase cu privire la situatia din Romania. Traian Basescu a facut destul rau acestei tari cat timp a fost presedinte si continua si acum sa faca rau mintind cu nerusinare asa cum fac si acolitii lui, de exemplu, doamna Monica Macovei", a mai precizat acesta.

Liberalul a sustinut ca Uniunea este ingrijorata de mutarea competitiei electorale in justitie, acesta referindu-se la actiunea Parchetului General de a ridica documente de la Curtea Constitutionala.

"Vrem, de asemenea, sa spunem ca suntem ingrijorati de mutarea competitiei politice pe terenul justitiei si de implicarea tot mai mare a institutiilor de forta in solutionarea unei chestiuni care, in esenta ei, este de natura politica. Ati vazut cu totii, Parchetul ridica mai nou acte de la Curtea Constitutionala a Romaniei.

CSM sesizeaza Inspectia Judiciara impotriva unor lideri politici care au exprimat niste opinii si au pus niste intrebari. Romania incepe sa arate din ce in ce mai mult ca un stat politienesc, in care libertatea de exprimare este pusa sub semnul intrebarii, iar persoane publice sunt amenintate si un intreg aparat de propaganda deformeaza realitatea si dezinformeaza incontinuu", a relatat Fenechiu.

El a punctat ca, in acest moment, Romania asista la o lovitura de stat.

"In toata aceasta perioada pre si post referendum, o tara intreaga a putut vedea inca o data cine este Traian Basescu si ce a inteles el din democratie. Traian Basescu isi foloseste acum toate resursele institutionale - informale - pentru a ramane la putere impotriva vointei a 8 milioane de romani. De fapt acum asistam la o incercare de lovitura de stat pe care o incearca Traian Basescu", a mai precizat acesta.

Intrebat care este pozitia sa privind sesizarea pe care a facut-o Consiliul Suprem al Magistraturii la Inspectia Judiciara a subliniat ca are retineri cu privire la impartialitatea institutiilor.

"Daca acei oameni sunt bine intentionati pot sa cerceteze orice vor dumnealor. Ceea ce este curios este ca in aceasta perioada, in care vedem abuzuri nemaiintalnite vreodata si declaratii cel putin sfidatoare din partea lui Traian Basescu si a celor din jurul lui si vedem ca nimeni nu este deranjat din gasca dumnealor, dati-mi voie, am o retine cu privire la impartialitatea acestor institutii si astept sa fiu inclus si eu, datorita acestei opinii, in acest grup impotriva carora se realizeaza o inspectie judiciara", a conchis vicepresedinele PNL.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Relu Fenechiu Traian Basescu, #Relu Fenechiu lovitura stat Basescu, #Relu Fenechiu amenintari Basescu, #Relu Fenechiu CSM inspectia judiciara , #PNL