Fenechiu cheama PNL la tribunal pentru o datorie de 900.000 de euro

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 10:25
2246 citiri
Fenechiu cheama PNL la tribunal pentru o datorie de 900.000 de euro

PNL e dator la firma lui Relu Fenechiu, vicelider liberal, aproape un milion de euro, iar deputatul de Iasi a decis sa isi ceara banii in instanta.

Evenimentul Zilei a descoperit pe site-ul Tribunalului Iasi un dosar depus la inceputul lunii care consta intr-o somatie de plata adresata de firma SC LA ROCCA SRL, ai carei actionari sunt fratii Fenechiu, Partidului National Liberal, care figureaza ca debitor.

Firma sefului PNL Iasi cere sa i se plateasca 947.000 de euro, constand intr-o datorie a PNL pentru un contract de furnizare de materiale electorale in 2009, pentru campania la prezidentiale a lui Crin Antonescu.

"Este o procedura conform careia daca intr-o perioada de trei ani nu se achita un debit, nu mai exista, se prescrie. E o simpla actiune pentru prevenirea pierderii acestui debit", a explicat Fenechiu pentru EVZ. "Totusi fac parte si eu din partidul asta. Nu are nicio treaba cu domnul Antonescu. Nu mi-am propus sa fac bani pe spinarea PNL. Legea ma obliga. Ma trezesc ca vine domnul Blejnar si ma intreaba: de ce nu ai platit TVA-ul?", a adaugat deputatul, care subliniaza astfel ca nu vrea sa prejudicieze partidul, dar trebuie sa isi vada si de propriul interes.

La randul sau, trezorierul PNL, Rares Manescu, spune ca va vorbi luni cu Fenechiu si asigura ca partidul isi va achita toate datoriile. "Din pacate, nu le putem plati imediat, oricat ne-am dori. Vom plati cel mai probabil prin instrumentul reesalonarii", a spus Manescu pentru sursa citata.

Nu este singura problema financiara a PNL datand din campania din 2009. Partidul a fost dat in judecata in aceasta vara si de firma lui Dinu Patriciu, Odyssey Communication, pentru neplata datoriilor de aproximativ 600.000 de euro.

In plus, PNL s-a confruntat in instanta si cu trustul lui Dan Voiculescu, pentru o datorie de 60.000 de euro tot din campania prezidentiala. Editura Intact SRL a inregistrat cererea la inceputul lui iulie 2011, iar PNL a platit deja prima transa de 10.000 de euro.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Fenechiu datorie PNL, #Fenechiu judecata PNL , #PNL