Fenechiu: Guvernul din umbra al lui Antonescu, bun doar pana la alegeri

Sambata, 18 Septembrie 2010, ora 10:56
1918 citiri
Fenechiu: Guvernul din umbra al lui Antonescu, bun doar pana la alegeri
Foto: 1235.ro

Liberalul Relu Fenechiu considera ca Guvernul alternativa prezentat de Crin Antonescu poate deveni realitate doar in varianta instalarii unui Cabinet de criza, de cateva luni, nu si dupa alegeri.

In opinia sa, intr-un guvern real, rezultat in urma alegerilor, "resursa PNL" va lua, cel mai probabil, locul tehnocratilor fluturati acum de Antonescu.

"Daca e sa vorbim de acel guvern de criza, sunt de acord (ca actualii nominalizati pot ajunge ministri - n.r.). Daca e sa vorbim de un eventual guvern al PNL dupa castigarea unor alegeri insa, atunci cred ca discutia capata mai multe variabile. In primul rand trebuie analizata resursa din cadrul PNL mai mult decat tehnocratii", a declarat, vineri Relu Fenechiu, pentru Evenimentul Zilei.

El spune ca va da totusi un vot pentru cabinetul din umbra.

"Banuiesc ca e menit sa monitorizeze actuala guvernare", spune Fenechiu.

In ceea ce priveste varianta unui guvern cu sanse reale, Fenechiu admite insa ca se gandeste el insusi la un post de ministru: " Eu, personal, ma consider un om competent si cu expertiza pe Infrastructura", spune acesta.

Intrebat cum comenteaza faptul ca nu se regaseste pe lista Cabinetului lui Crin Antonescu, Fenechiu a precizat ca "acest cabinet e o propunere strict a domnului Antonescu si e singurul care poate sa raspunda. Eu nu ma supar. Am facut parte din toate guvernele din umbra de dupa 2002, dar n-am ajuns si ministru. Nu ma zgarie acum ca nu fac parte dintr-un guvern din umbra", spune Fenechiu.

Explicatia lui Crin Antonescu pentru absenta unor nume ca Rusanu, Stroe, Vosganian sau Tariceanu: "Niciodata toti oamenii in stare de a fi ministri nu se regasesc intr-un guvern".

Lideri importanti ai PNL sunt nedumeriti de maniera in care Antonescu a ales sa-si faca cunoscut guvernul din umbra, dar si de prezenta unor persoane necunoscute chiar partidului. Ei se asteptau ca seful partidului sa-si prezinte nominalizarile in primul rand in interior.

Mai mult, liberalii sustin ca intregul Guvern din umbra ar fi o alegere exclusiva a lui Crin Antonescu.

Totodata, potrivit unor surse liberale, se asteapta ca in Delegatia Permanenta, de miercuri, sa apara reactii de protest.

Incercarea lui Crin Antonescu de a se remarca prin propunerea unui guvern-alternativa al PNL este privita cu neincredere in randul adversarilor politici.

Iliescu: Ideea cabinetului din umbra al PNL este una cam nastrusnica

Primul care a catalogat o a doua echipa guvernamentala drept "o idee cam nastrusnica", a fost Ion Iliescu.

Si europarlamentarul PD-L Cristian Preda crede ca propunerea unui cabinet din umbra "nu are sens".

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Relu Fenechiu PNL, #Cabinet din Umbra , #PNL