Fenechiu: S-ar putea convoca un congres al PNL

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 17:20
1158 citiri
Fenechiu: S-ar putea convoca un congres al PNL
Foto:Evenimentul Zilei

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, joi, ca un congres extraordinar al partidului ar putea fi convocat daca, in contextul aliantei preconizate cu PSD, se vor lua decizii care contrazic statutul PNL.

Fenechiu a precizat ca, deocamdata, nu poate vorbi despre necesitatea unui congres al PNL si ca decizia privind alianta cu social-democratii se va lua in urma dezbaterilor din forurile partidului.

"Un congres nu se convoaca pentru ca e propus de o persoana. Presedintele Crin Antonescu a declarat deja ca decizia privind alianta cu PSD se va lua in urma dezbaterilor din forurile partidului. Vom hotari in ce formula vom lua aceasta decizie, exista posibilitatea ca fiecare filiala a PNL sa organizeze o Delegatie Permanenta in care sa ii delege pe reprezentantii sai sa sustina decizia respectivei organizatii", a explicat Fenechiu.

Intrebat daca ar fi totusi necesar un congres extraordinar care sa vizeze propunerea ca PNL si PSD sa inainteze candidaturi comune la urmatoarele alegeri, liberalul a precizat: "In conditiile in care vor fi luate decizii care contrazic statutul PNL si hotararile luate anterior, ar putea fi convocat un congres extraordinar".

Vicepresedintele PNL a opinat ca alianta largita cu social-democratii este in acest moment "singura solutie prin care sa generam o majoritate astfel incat Traian Basescu sa fie obligat sa numeasca un premier din majoritatea aleasa de popor".

Anterior, Fenechiu a declarat la Realitatea TV ca decizia de a propune candidati comuni ACD-PSD ar impune un congres extraordinar in PNL.

"Alianta politica care ar putea schimba radical configuratia pe scena politica a Romaniei trebuie facuta cu larga consultare a partidului (...) Daca discutam de candidaturi comune, atunci cred ca si statutul ne obliga la un Congres Extraordinar", a spus Fenechiu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Fenechiu congres PNL, #congres PNL alianta PSD , #PNL