USL nu se lasa? Surpriza pentru o noua suspendare "e aproape gata"

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 17:00
8583 citiri
USL nu se lasa? Surpriza pentru o noua suspendare "e aproape gata"

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a anuntat ca lucreaza la o noua lege a referendumului, care e aproape gata si care ar usura demiterea lui Traian Basescu, intrucat s-ar scoate cvorumul si ar stabili liste electorale clare.

Deputatul liberal crede ca o noua suspendare a lui Basescu ar trebui sa aiba loc odata cu alegerile parlamentare.

"E oportun, pentru a veni in intampinarea celor 7,4 milioane, sa avem referendum pentru demitere odata cu alegerile parlamentare (...)sa clarificam situatia, decizia sa nu stea la mana a 6 oameni, ci la mana a milioane de oameni.

Sa scoatem cvorum, sa stabilim conditii clare pentru demitere, sa stabilim listele electorale, ca pe viitor, cand va mai fi un referendum, sa nu mai avem balbaiala pe care am avut-o. Legea e aproape gata", a spus Fenechiu, pentru Ziare.com.

Numarul 2 din PNL ne-a declarat ca este initiatorul acestei legi si ca va contine si cateva prevederi pe care publicul le va afla doar dupa ce el le va prezenta in grupurile parlamentare ale USL.

Se va concentra pe atacuri sub centura

Relu Fenechiu crede ca Traian Basescu va continua sa atace USL si, chiar daca ar face bine de acum incolo, oricum nu ar mai conta.

"Aproape ca nu ma mai intereseaza cum se va comporta de aici incolo Traian Basescu. A facut atat rau semenilor lui, nu conteaza daca va face bine sau rau pe viitor.

Se va concentra pe atacuri sub centura, frontal nu mai are curaj, impotriva celor pe care-i considera adversari. La inceput, domnia sa considera adversari o parte dintre politicieni, apoi toata clasa politica in afara de PDL si acum ii considera dusmani pe cei 7,4 milioane", a mai declarat Fenechiu.

Basescu, greu de demis 3?

Traian Basescu a scapat pana acum de 2 suspendari ale Parlamentului, prima in 2007, cand a castigat referendumul cu 75%, a doua oara in 2012, cand, desi 7,4 milioane de oameni au votat pentru demiterea sa si doar aproximativ 900.000 impotriva, el a ramas presedinte intrucat nu s-a atins cvorumul de prezenta.

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, s-a pronuntat in favoarea unei noi suspendari, ce ar urma sa aiba loc in luna octombrie sau noiembrie, idee sustinuta de mai multi parlamentari USL, cei mai multi din PNL.

Citeste si:
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Accesul la nunta lui George Simion se face pe bază de brățări, ca la festival. Mesajul de pe accesoriile cu motive tradiționale
Președintele AUR, George Simion, care urmează să se căsătorească la finalul lunii august, a publicat joi, 18 august, un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care vor...
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Continuă „răfuiala” dintre Clotilde Armand și PNL Sector 1. „Primarul scandal nu a reuşit să coboare cu picioarele pe pământ”
Reprezentanţii PNL Sector 1 i-au transmis joi, 18 august, edilului Clotilde Armand că o aşteaptă la şedinţa de joi a Consiliului Local cu raportul Curţii de Conturi, în contextul în care...
Comentarii
OSIRIS
rank 5
E plin pnl de talibani PeNaLi! Pleacă unul vine altul!
ORD
rank 5
Pe foiletoane PNL-iste nu se mai pot face suspendari..