USL nu se lasa? Surpriza pentru o noua suspendare "e aproape gata"

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 17:00
8618 citiri
USL nu se lasa? Surpriza pentru o noua suspendare "e aproape gata"

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a anuntat ca lucreaza la o noua lege a referendumului, care e aproape gata si care ar usura demiterea lui Traian Basescu, intrucat s-ar scoate cvorumul si ar stabili liste electorale clare.

Deputatul liberal crede ca o noua suspendare a lui Basescu ar trebui sa aiba loc odata cu alegerile parlamentare.

"E oportun, pentru a veni in intampinarea celor 7,4 milioane, sa avem referendum pentru demitere odata cu alegerile parlamentare (...)sa clarificam situatia, decizia sa nu stea la mana a 6 oameni, ci la mana a milioane de oameni.

Sa scoatem cvorum, sa stabilim conditii clare pentru demitere, sa stabilim listele electorale, ca pe viitor, cand va mai fi un referendum, sa nu mai avem balbaiala pe care am avut-o. Legea e aproape gata", a spus Fenechiu, pentru Ziare.com.

Numarul 2 din PNL ne-a declarat ca este initiatorul acestei legi si ca va contine si cateva prevederi pe care publicul le va afla doar dupa ce el le va prezenta in grupurile parlamentare ale USL.

Se va concentra pe atacuri sub centura

Relu Fenechiu crede ca Traian Basescu va continua sa atace USL si, chiar daca ar face bine de acum incolo, oricum nu ar mai conta.

"Aproape ca nu ma mai intereseaza cum se va comporta de aici incolo Traian Basescu. A facut atat rau semenilor lui, nu conteaza daca va face bine sau rau pe viitor.

Se va concentra pe atacuri sub centura, frontal nu mai are curaj, impotriva celor pe care-i considera adversari. La inceput, domnia sa considera adversari o parte dintre politicieni, apoi toata clasa politica in afara de PDL si acum ii considera dusmani pe cei 7,4 milioane", a mai declarat Fenechiu.

Basescu, greu de demis 3?

Traian Basescu a scapat pana acum de 2 suspendari ale Parlamentului, prima in 2007, cand a castigat referendumul cu 75%, a doua oara in 2012, cand, desi 7,4 milioane de oameni au votat pentru demiterea sa si doar aproximativ 900.000 impotriva, el a ramas presedinte intrucat nu s-a atins cvorumul de prezenta.

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, s-a pronuntat in favoarea unei noi suspendari, ce ar urma sa aiba loc in luna octombrie sau noiembrie, idee sustinuta de mai multi parlamentari USL, cei mai multi din PNL.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#USL modificare lege referendum, #USL lege demitere Basescu , #PNL
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
E plin pnl de talibani PeNaLi! Pleacă unul vine altul!
Poza ORD
ORD
rank 5
Pe foiletoane PNL-iste nu se mai pot face suspendari..