Relu Fenechiu afla azi verdictul final in dosarul Transformatorul

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 09:42
2908 citiri
Relu Fenechiu afla azi verdictul final in dosarul Transformatorul
Foto: Romania Libera

Dupa amanari consecutive si intarzieri legate de vremea rea, dupa o criza de plans in sala de judecata pe fondul instalarii pesimismului in ceea ce priveste o decizie favorabila, Relu Fenechiu va afla joi verdictul Curtii Supreme de Justitie in dosarul Transformatorul.

Politicianul liberal a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie si abuz in serviciu. Marti, la sedinta in care avocatii sai si-au tinut pledoariile finale, iar vicepresedintele PNL a tinut un ultim cuvant in fata judecatorilor, in care a vorbit despre starea de spirit prin care trece, despre faptul ca vrea sa ramana langa familie si despre nevinovatia sa, Relu Fenechiu a inceput sa planga.

El se confesase presei inainte de intrarea in sala de judecata, spunand ca nu mai are motive de optimism.

Fenechiu a izbucnit in lacrimi in sala de judecata

"Nu mai sunt optimist. Eram optimist daca in acest dosar se admiteau probele. Eu nu am auzit niciodata sa se stabileasca un prejudiciu fara sa existe expertiza. Avocatii mei sunt blazati pentru ca mi-au spus clar ca nu au de ce sa ma apere. Ei spun ca asupra mea sunt speculatii si pe speculatii nu au cum sa ma apere", a spus Fenechiu, care a insistat pe ideea ca probele suplimentare care nu i-au fost admise l-ar putea exonera.

"Nu inteleg de ce niciunul din documentele depuse de mine nu au fost considerate necesare de instante. Mi-as dori o lista cu 5, 2, 10 probleme pe care le considera ilegalitati ca sa pot pune probe pe masa", a mai afirmat Relu Fenechiu.

Liberalul a iritat completul de judecata luni, cand nu s-a prezentat la ultimul termen al dosarului, iar avocatii sai au comunicat judecatorilor ca acesta a ramas inzapezit prin Moldova.

Fenechiu ramane cu inima stransa. Sentinta in "Transformatorul", amanata din nou (Video)

"Am ajuns pana la Tecuci", si-a justificat Fenechiu neputinta de a ajunge luni in Bucuresti. "Astazi am venit cu avionul. Sunt pregatit pentru orice sentinta", a declarat politicianul liberal.

Relu Fenechiu a fost condamnat pe 12 iulie 2013 de catre un complet al ICCJ la cinci ani de inchisoare cu executare, tot cinci ani primind si fratele sau, Lucian Fenechiu. Liberalul a facut insa recurs.

Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in luna iunie 2012, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Relu Fenechiu verdict final Transformatorul, #Relu Fenechiu sentinta finala Transformatorul, #Relu Fenechiu decizie ICCJ Transformatoul , #stiri Relu Fenechiu