Cîțu vrea remanierea guvernului. Trei nume grele pe listă - Surse

Vineri, 18 Martie 2022, ora 18:15
12503 citiri
Cîțu vrea remanierea guvernului. Trei nume grele pe listă - Surse

Liderul PNL Florin Cîțu a discutat cu apropiații din partid despre o posibilă remaniere guvernamentală, susțin surse liberale pentru Ziare.com.

PNL a crescut în sondaje în ultima lună, iar Florin Cîțu le-a propus colegilor de partid să vină cu fețe noi în Executiv, pentru a menține traiectoria ascendentă a partidului.

Mai mulți lideri din teritoriu sunt nemulțumiți de prestația ministrului Energiei, Virgil Popescu. “Virgil a tras partidul în jos în criza facturilor. Eu, unul, n-am mai ieșit la TV pentru că pur și simplu nu le puteam explica oamenilor de ce primesc facturi duble la curent sau la gaz. Iar Virgil nu e nici pe departe un bun comunicator, să-mi fie cu iertare”, susține unul dintre liderii PNL pentru ziare.com.

De asemenea, un alt demnitar care a stârnit nemulțumiri în partid este Lucian Bode. Ministrul de Interne este acuzat că a gestionat slab criza refugiaților ucraineni. “Putea fi un moment excelent pentru PNL, dar societatea civilă ne-a luat fața. Oamenii din Suceava s-au mobilizat exemplar, iar noi am dormit”, susțin sursele citate. Pe de altă parte, Lucian Bode are o relație apropiată cu președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu ar vrea ca pe lista remanierilor să fie trecut și ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, pe motiv că România a împrumutat bani la cea mai mare dobândă din ultimii ani. Însă premierul Nicolae Ciucă are nevoie de acordul lui Marcel Ciolacu pentru a-l da afară pe Câciu din guvern.

Citeste si:
Răspunsul ezitant al lui Nicolae Ciucă privind remanierea unor miniștri: ”Nu am un glob de cristal”
Răspunsul ezitant al lui Nicolae Ciucă privind remanierea unor miniștri: ”Nu am un glob de cristal”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, 18 august, întrebat dacă anul se va încheia cu toți actualii miniștri în funcție, că ”nu are un glob de cristal”. Șeful guvernului a evitat...
Vasile Dîncu nu se teme de remaniere: ”Sunt pure invenții”
Vasile Dîncu nu se teme de remaniere: ”Sunt pure invenții”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a negat luni, 15 august, zvonurile conform cărora ar urma să fie schimbat din funcție. Întrebat, la festivitățile dedicate Zilei Marinei Naționale de...