Cîțu vrea remanierea guvernului. Trei nume grele pe listă - Surse

Vineri, 18 Martie 2022, ora 18:15
12697 citiri
Cîțu vrea remanierea guvernului. Trei nume grele pe listă - Surse
Florin Cîțu a nominalizat în discuțiile cu liberalii trei colegi care ar trebui schimbați din guvern FOTO Hepta

Liderul PNL Florin Cîțu a discutat cu apropiații din partid despre o posibilă remaniere guvernamentală, susțin surse liberale pentru Ziare.com.

PNL a crescut în sondaje în ultima lună, iar Florin Cîțu le-a propus colegilor de partid să vină cu fețe noi în Executiv, pentru a menține traiectoria ascendentă a partidului.

Mai mulți lideri din teritoriu sunt nemulțumiți de prestația ministrului Energiei, Virgil Popescu. “Virgil a tras partidul în jos în criza facturilor. Eu, unul, n-am mai ieșit la TV pentru că pur și simplu nu le puteam explica oamenilor de ce primesc facturi duble la curent sau la gaz. Iar Virgil nu e nici pe departe un bun comunicator, să-mi fie cu iertare”, susține unul dintre liderii PNL pentru ziare.com.

De asemenea, un alt demnitar care a stârnit nemulțumiri în partid este Lucian Bode. Ministrul de Interne este acuzat că a gestionat slab criza refugiaților ucraineni. “Putea fi un moment excelent pentru PNL, dar societatea civilă ne-a luat fața. Oamenii din Suceava s-au mobilizat exemplar, iar noi am dormit”, susțin sursele citate. Pe de altă parte, Lucian Bode are o relație apropiată cu președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu ar vrea ca pe lista remanierilor să fie trecut și ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, pe motiv că România a împrumutat bani la cea mai mare dobândă din ultimii ani. Însă premierul Nicolae Ciucă are nevoie de acordul lui Marcel Ciolacu pentru a-l da afară pe Câciu din guvern.

#remaniere guvern, #Florin Citu, #schimbare virgil popescu , #PNL