Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”

Luni, 08 August 2022, ora 18:46
2085 citiri
Alina Gorghiu neagă zvonurile privind remanierea unor miniștri: ”Orice remaniere este atributul premierului”
Alina Gorghiu a fost numită la conducerea Senatului în locul lui Florin Cîțu FOTO Facebook

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat luni, 8 august, că în interiorul PNL nu s-a discutat despre o remaniere.

Gorghiu a fost întrebată de jurnaliști la Palatul Parlamentului dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a gestionat bine criza energetică.

”În acest moment, în interiorul PNL nu a fost discutată remanierea. (...) Consider că Virgil Popescu şi-a asumat o misiune foarte dificilă şi că, la acest moment, situaţia este una stabilă şi că Guvernul a luat toate măsurile pe care putea să le ia, astfel încât să putem să trecem peste o iarnă dificilă. Toată Europa este într-o situaţie foarte complicată, nu doar România. Mi-aş dori să strângem rândurile şi să discutăm mai puţin despre tensiuni sau lucruri care ne despart şi să ne concentrăm la măsuri bune pentru populaţie, care să ajute populaţia să treacă prin iarnă, să-şi plătească facturile, lucrurile acestea vor fi priorităţi zero pentru PNL, pentru coaliţie şi pentru Parlamentul României”, a răspuns șefa Senatului.

Ea a mai fost întrebată cum comentează faptul că Virgil Popescu s-ar afla, ”potrivit unor surse”, pe o listă de remaniere cu trei nume.

”Tot ca pe o ştire care nu are o legătură cu realitatea. Nu s-a discutat de remanieri în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL, însă orice remaniere este atributul premierului şi atunci când va ajunge la concluzia, în urma discuţiilor din coaliţie, că trebuie să îmbunătăţească activitatea pe anumite portofolii sunt absolut convinsă că premierul României va anunţa public, nu va sta să dezbată pe holul Parlamentului”, a răspuns Gorghiu.

Potrivit informațiilor apărute în presă, trei miniștri din guvernul Ciucă ar urma să fie înlocuiți în următoarele zile: ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), și ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL).

#remaniere ministri, #guvernul ciuca, #Alina Gorghiu PNL , #stiri Alina Gorghiu
Comentarii
S
SidneyCratier
rank 1
Pe Alinuța întrebați-o de sennvișșuri cu fassolle, mă băăiezz, măă.