Replica Moscovei după ce Biden l-a făcut "ticălos nebun" pe Putin. Președintele SUA, asemănat cu "un cowboy de la Hollywood"

Joi, 22 Februarie 2024, ora 10:34
2535 citiri
Replica Moscovei după ce Biden l-a făcut "ticălos nebun" pe Putin. Președintele SUA, asemănat cu "un cowboy de la Hollywood"
Vladimir Putin FOTO: Hepta

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat joi, 22 februarie, că remarca liderului de la Casa Albă, Joe Biden, la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin nu face cinste SUA şi celor care utilizează un astfel de limbaj şi consideră că a fost o încercare nereuşită a preşedintelui american de a apărea ca, relatează Reuters.

Biden l-a numit miercuri, 21 februarie, pe Putin un „ticălos nebun” la un eveniment legat de strângerea de fonduri pentru alegeri la San Francisco, avertizând că ameninţarea unui conflict nuclear există permanent, dar că ameninţarea existenţială pentru omenire este schimbarea climatică.

Expresia folosită de Biden în limba engleză a fost „crazy SOB”, prescurtare de la „son of a bitch”, care poate fi tradusă prin „nenorocit”, „ticălos” sau „fiu de căţea”.

„Este puţin probabil ca utilizarea unui astfel de limbaj împotriva şefului unui alt stat de către preşedintele Statelor Unite ale Americii să îl afecteze pe preşedintele nostru, preşedintele Putin”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Dar nu le face cinste celor care utilizează un astfel de vocabular”, a adăugat el.

Peskov a declarat că remarca a fost „probabil un fel de încercare de a arăta ca un cowboy de la Hollywood”. „Dar, sincer, nu cred că este posibil”, a purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus.

„A folosit oare vreodată domnul Putin un cuvânt grosolan la adresa dumneavoastră? Asta nu s-a întâmplat niciodată. Prin urmare, cred că un astfel de vocabular este degradant pentru America însăşi”, a insistat Peskov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
#remarca, #biden putin, #reactie Rusia, #Kremlin, #Dmitri Peskov purtator cuvant Vladimir Putin, #SUA Rusia , #Rusia