Ziare.com

Remus Cernea rateaza intrarea in PE - de ce i-a respins BEC candidatura

Joi, 27 Martie 2014, ora 22:36

   

Remus Cernea rateaza intrarea in PE - de ce i-a respins BEC candidatura
Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Remus Cernea la alegerile europarlamentare, pe motiv ca nu si-a numerotat listele cu semnaturi.

Remus Cernea a povestit toata patania, pe care o numeste una din "culmile absurdului", pe contul sau de Facebook.

"Am ajuns la Biroul Electoral Central cu dosarul de candidat independent, la alegerile europarlamentare la ora 23.48. Am prezentat documentele necesare depunerii candidaturii, dar am fost consternat sa vad atitudinea ostila a celor de acolo care au refuzat sa primeasca dosarul pe motiv ca... nu numerotasem filele cu semnaturi. Ideea de a respinge o candidatura pe un astfel de motiv este absurda", scrie Cernea.

El arata ca decizia BEC nu este bazata pe nicio prevedere a legislatiei care se aplica alegerilor.

"O astfel de prevedere nu exista in Legea alegerilor europarlamentare si nici in Ordonanta emisa de Guvern cu privire la alegerile europarlamentare din 25 mai. Iar procedural vorbind, chiar daca ar fi fost vreo problema cu dosarul, el ar fi trebuit intai primit de catre Biroul Electoral Central si apoi luata o decizie de acceptare sau respingere a lui. Dar ideea de a nu primi deloc dosarul de candidat este abuziva si in afara oricaror norme procedurale", se plange Remus Cernea.

Deputatul a povestit ca a trebuit sa numeroteze listele dar ca fiind un timp atat de scurt, operatiunea nu putea fi terminata.

Remus Cernea vrea o lege prin care delfinii sa aiba aceleasi drepturi ca oamenii

"A nu primi deloc un dosar inseamna a anula orice cale de atac a celui care se considera nedreptatit, ceea ce este inacceptabil. Discutia in contradictoriu a durat cateva minute, domnia sa refuzand sa preia dosarul. La scurt timp dupa ora 24.00, a venit o alta persoana care a pocnit din palme si a spus ca suntem in 27 martie 2014 si ca perioada de inscriere la alegerile europarlamentare a expirat.

Ne-a urat 'la revedere' iar apoi ni s-a spus sa plecam ca se va stinge lumina", a incheiat Remus Cernea istoria care a pus capat sperantei sale de a ajunge in Parlamentul European.

A.V.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4317 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Caraghiosul asta se vedea si el un parazit pe banii UE,ca nevestele

politicienilor PSD!Teo

 

auzi caraghiosule?

psd-ul are o ...singura nevasta parlamentar si candidat; mai numara la altii , poate-ti iese ....logica afisata!

Ai dreptate.

Doar una este nevasta. Celelalte sunt.., amante !
Poate nu ale politicienilor, dar ale politicii in mod sigur.

Te-a executat Ponta.....

Pentru faza cu Taiwan-ul.Doar nu credea-i ca scapi??? L-a tras China de urechii.Teapa Rockere!mai fa o tura pe la rosia montana.

 

o fi fost absurb motivul

pentru care te-au respins, dar mai absurd ar fi fost sa i se dea unui magar accesul la posibilitatea de a fi reprezentant al unui popor. S-a saturat poporul de atatea absurbitati, incat una in plus nici nu se mai simte.

 

fa greva foamei....

la usa lor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor