Remus Cernea da in judecata BEC: Exista o industrie de frauda, milioanele de semnaturi false

Luni, 31 Martie 2014, ora 19:25
2758 citiri
Remus Cernea da in judecata BEC: Exista o industrie de frauda, milioanele de semnaturi false

Deputatul Remus Cernea a declarat, luni, ca da in judecata Biroul Electoral Central (BEC), dupa ce, saptamana trecuta, nu a reusit sa-si depuna candidatura la alegerile europarlamentare, dosarul fiindu-i respins pe motiv ca paginile cu semnaturi nu erau numerotate.

"Este stupefiant cand vii cu un dosar si institutia nu-l primeste, anuland astfel caile procedurale prin care poti sa contesti, prin care poti sa iti aperi drepturile in cazul unei nedreptati.

Chiar daca exista niste motive din partea institutiei, daca se presupune ca dosarul nu e bun, ca are probleme, el trebuie primit si apoi trebuie respins. Asa se intampla oriunde in lumea civilizata. Si se intampla si in Romania, la orice fel de concurs", a declarat parlamentarul la Radio France International.

Totodata, Remus Cernea a declarat ca alegerile pentru Parlamentul European sunt reglementate in baza unei legi organice, iar la aceasta nu pot fi adaugate alte conditii de catre cineva.

"Exista o intreaga industrie de falsificat semnaturi"

"Voi face o actiune in instanta, miercuri voi avea si o conferinta de presa, impreuna cu celalalt candidat care era acolo si nu i s-a primit candidatura - doamna Aura Speranta Ungureanu. Vom face toate demersurile legale in continuare pentru a ni se repara prejudiciul.

Este grav ca avem un sistem care predispune la frauda, partidele si candidatii care au depus candidaturi la europarlamentare au depus 6,5 milioane de semnaturi, va spun ca acest lucru este o frauda. Exista o intreaga industrie de fraudat semnaturi, pentru ca acolo nu sunt semnaturi stranse corect. Acolo, marea majoritate sunt luate din baze de date si sunt falsificate", a adaugat Remus Cernea.

Remus Cernea rateaza intrarea in PE - de ce i-a respins BEC candidatura

De asemenea, deputatul de Constanta a facute trimitere la cazul liberalilor, care au venit cu peste 1 milion de semnaturi, spunand ca voluntarii PNL nu au fost in numar mare pe strazi si nici nu au batut pe la usile oamenilor ca sa le stranga in doar o luna de zile. "Tehnic, este imposibil!", subliniaza Remus Cernea.

Biroul Electoral Central a respins, miercurea trecuta, candidatura lui Remus Cernea la alegerile europarlamentare, pe motiv ca nu si-a numerotat listele cu semnaturi, iar pentru ca s-a prezentat in ultima zi la sediul BEC, numerotarea lor era imposibila.

I.S.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...