Remus Cernea: Mi-ar face placere sa traiesc intr-o lume in care delfinii ar vota

Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 08:15
3433 citiri
Remus Cernea: Mi-ar face placere sa traiesc intr-o lume in care delfinii ar vota

Recunoasterea delfinilor ca persoane non-umane a dus la discutii aprinse in cadrul Comisiei de administratie a Senatului.

Deputatul independent Remus Cernea, initiatorul legii care contine respectiva prevedere, a sustinut ca ar vrea sa traiasca intr-o lume in care delfinii ar putea vota, precizand, totusi, ca nu vor primi acest drept.

"Oare nepotii nostri, cand vor merge la mare, vor mai putea sa viziteze delfinariul din Constanta?", a intrebat Ioan Denes, senator PSD. Raspunzandu-i acestuia, Cernea a spus ca respectivul proiect de lege presupune ca delfinii sa "nu mai fie utilizati, intr-un viitor, pentru scop de distractie", arata Digi 24.

Remus Cernea vrea o lege prin care delfinii sa aiba aceleasi drepturi ca oamenii

Deputatul independent a precizat ca in conditii de stres puternic, delfinii se sinucid, adaugat ca isi doreste ca prin aceasta lege mamiferele marine sa nu nu mai fie indepartate de familiile lor.

"Nu ii inzestram pe delfini cu dreptul la vot. Mi-ar face placere sa traiesc intr-o lume in care delfinii ar vota. Sunt convins ca ar fi mai buna ca a noastra", a mai spus Cernea.

Emil Pascan, senator PDL, a spus ca acest proiect de lege este realizat din "plictiseala".

Hasotii: Imi imaginez cum delfinii ar fi reprezentati de niste avocati delfini

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a comentat, marti, proiectul de lege.

"Eu absurditati si chestii din acestea penibile cred ca nimeni nu le poate comenta. In situatia in care propunerea domnului Cernea este una viabila, imi imaginez cum delfinii ar fi reprezentati de niste avocati delfini. Astea-s aiureli", a spus Hasotti, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, Brianna Caradja a sustinut acest proiect.

"In Marea Neagra exista populatii de delfini al caror numar a scazut dramatic intre anii '60 si anul 2000. O astfel de reglementare nu ar fi ridicola", a spus aceasta.

Comisia de Administratie a oferit aviz negativ proiectului, insa acesta urmeaza sa fie discutat in plen. In India a fost adoptata o astfel de lege, iar in Ungaria delfinariile au fost interzise.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Cernea proiect lege delfini, #Remus Cernea delfini, #Cernea delfini persoane nonumane , #deputat
Comentarii
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Cernea,inutilitate sociala,delfinii nu sunt homosexuali!
A
alvorado
rank 1
Va rugam anuntati urgent I.S.U. in cazul Marius Cernea!