Remus Cernea rateaza intrarea in PE - de ce i-a respins BEC candidatura

Joi, 27 Martie 2014, ora 22:36
4528 citiri
Remus Cernea rateaza intrarea in PE - de ce i-a respins BEC candidatura

Biroul Electoral Central a respins candidatura lui Remus Cernea la alegerile europarlamentare, pe motiv ca nu si-a numerotat listele cu semnaturi.

Remus Cernea a povestit toata patania, pe care o numeste una din "culmile absurdului", pe contul sau de Facebook.

"Am ajuns la Biroul Electoral Central cu dosarul de candidat independent, la alegerile europarlamentare la ora 23.48. Am prezentat documentele necesare depunerii candidaturii, dar am fost consternat sa vad atitudinea ostila a celor de acolo care au refuzat sa primeasca dosarul pe motiv ca... nu numerotasem filele cu semnaturi. Ideea de a respinge o candidatura pe un astfel de motiv este absurda", scrie Cernea.

El arata ca decizia BEC nu este bazata pe nicio prevedere a legislatiei care se aplica alegerilor.

"O astfel de prevedere nu exista in Legea alegerilor europarlamentare si nici in Ordonanta emisa de Guvern cu privire la alegerile europarlamentare din 25 mai. Iar procedural vorbind, chiar daca ar fi fost vreo problema cu dosarul, el ar fi trebuit intai primit de catre Biroul Electoral Central si apoi luata o decizie de acceptare sau respingere a lui. Dar ideea de a nu primi deloc dosarul de candidat este abuziva si in afara oricaror norme procedurale", se plange Remus Cernea.

Deputatul a povestit ca a trebuit sa numeroteze listele dar ca fiind un timp atat de scurt, operatiunea nu putea fi terminata.

Remus Cernea vrea o lege prin care delfinii sa aiba aceleasi drepturi ca oamenii

"A nu primi deloc un dosar inseamna a anula orice cale de atac a celui care se considera nedreptatit, ceea ce este inacceptabil. Discutia in contradictoriu a durat cateva minute, domnia sa refuzand sa preia dosarul. La scurt timp dupa ora 24.00, a venit o alta persoana care a pocnit din palme si a spus ca suntem in 27 martie 2014 si ca perioada de inscriere la alegerile europarlamentare a expirat.

Ne-a urat 'la revedere' iar apoi ni s-a spus sa plecam ca se va stinge lumina", a incheiat Remus Cernea istoria care a pus capat sperantei sale de a ajunge in Parlamentul European.

A.V.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...