Ziare.com

Un parlamentar deranjat de decibelii alarmei pentru plen: Poate fi o voce de femeie sau de barbat

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 19:13

   

Un parlamentar deranjat de decibelii alarmei pentru plen: Poate fi o voce de femeie sau de barbat
Deputatul neafiliat Remus Cernea a declarat, miercuri, ca zgomotul produs de alarma prin care sunt invitati deputatii in plen este unul exagerat de intens si iritant, aratand ca a depus o solictare la conducerea Camerei prin care cere instituirea unui alt tip de alarma, care sa nu irite parlamentarii.

"Desigur ca avem foarte multe probleme, dar exista si chestiuni aparent de detaliu care au relevanta lor. Una dintre acestea este aceasta alarma pe care o puteti auzi acum, o alarma care are o intensitate ridicata, care consta intr-un sunet destul de iritant, alarma prin care parlamentarii sunt invitati sa intre in sedinta de plen", a spus Cernea.

El a precizat ca utilitatea unei astfel de alarme este evidenta si ca e important sa existe un astfel de semnal.

"Insa, cred ca acest semnal este exagerat de intens, iar zgomtul produs este unul iritant, ma tem ca se apropie de limita maxima admisa de 35 decibeli permisa in spatii inchise", a spus Cernea.

El a aratat ca a depus o solicitare la Biroul Permanent al Camerei prin care solicita un alt tip de alarma, respectiv un alt mod de a-i anunta pe parlamentari sa intre in sedinta de plen, care sa nu irite nici pe parlamentari, nici pe jurnalisti, nici pe cei care lucreaza in aparatul administrativ si care sunt "siliti" sa "suporte" in fiecare zi cu sedinta de plen acest zgomot.

"Ar trebui sa fie un sunet sau un indemn spus, o voce care sa spuna 'Va invitam la sedinta de plen'. Poate fi o voce de femeie sau de barbat, pot fi alternative, ca tot am vorbit de egalitatea de gen. Ar face o impresie buna si pentru oricine vine sa viziteze Parlamentul", a spus Cernea.

El a aratat ca a auzit prima data aceasta alarma cand a devenit deputat, in 2012.

Aceasta alarma, la care a facut referire Cernea, este folosita la Camera Deputatilor cu scopul de a invita deputatii sa intre in sala de plen.

Zgomotul produs se aude cel mai intens pe holurile care deservesc sala de plen. Alarma este folosita, uneori, cateza minute, dar exista si cazuri cand functioneaza si cateva zeci de minute, in situatii in care rezenta deputatilor in plen e considerata imperativa.

Aceasta alarma exista doar la Camera Deputatilor, Senatul neavand un astfel de sistem de invitare a senatorilor in plen.

Dupa declaratiile sustinute de Cernea pe holul plenului Camerei, intensitatea zgomotului produs de alarma a fost redus.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 788 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor