Ziare.com

Propunerea lui Remus Cernea: Etica sa inlocuiasca Religia ca materie obligatorie in scoli

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 20:17

   

Propunerea lui Remus Cernea: Etica sa inlocuiasca Religia ca materie obligatorie in scoli
Deputatul Remus Cernea propune ca Religia sa nu mai fie materie obligatorie, ci sa devina facultativa, urmand a fi studiata doar daca parintii solicita in scris acest lucru, iar in locul acesteia ca disciplina obligatorie sa fie Etica.

Cernea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Constanta, ca a realizat un proiect de lege pentru modificarea articolului 18 din Legea Educatiei Nationale numarul 1/2011, care se refera la studiul Religiei.

"Planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ disciplina Etica drept disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Programa disciplinei Etica va consta indeosebi in prezentarea principalelor doctrine si valori morale de inspiratie filosofica, stiintifica ori religioasa ale umanitatii, conform puterii de intelegere a elevilor specifice fiecarei perioade de scolarizare.

Scopul disciplinei Etica este de a cultiva spiritul critic, rationalitatea si empatia in masura sa dezvolte un aparat critic de judecata morala propriu fiecarui elev", a declarat Remus Cernea.

El a precizat ca elevii vor putea studia in continuare Religia, insa doar ca materie facultativa si numai la solicitarea scrisa a parintilor ori a scolarilor care au implinit varsta de 16 ani.

Cernea a mentionat ca la Religie nu vor fi acordate note, ci doar calificative, care nu vor fi luate in considerare la media generala. De asemenea, a adaugat ca manualele si materialele auxiliare utilizate la orele de religie nu pot contine afirmatii cu caracter discriminatoriu ori referiri jignitoare la adresa altor culte sau persoane fara religie.

Remus Cernea va depune acest proiect de lege la Senat la inceputul saptamanii viitoare.

Citeste mai multe despre Cernea religie facultativa scoli
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2473 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
16 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Codul Eticii

De elaborat un Cod al Eticii si Echitatii, iar cum RO are doar universitari nu si profesori, este bine sa-l predea alesii locali, pentru a-i familiariza pe elevi cu progresiili comunitatii!

 

din lipsa unor criterii de selectie riguroase si serioase

apar indivizii astia dubiosi in functii publice. Auzi gandire de deputat! Lenes, homofil, crestino-fob si nesimtit. Cum isi permite acest muc sa dea cu tifla unui neam intreg. USL

 

din lipsa unor criterii de selectie riguroase si serioase

apar indivizii astia dubiosi in functii publice. Auzi gandire de deputat! Lenes, homofil, crestino-fob si nesimtit. Cum isi permite acest i.d.i.o.

 

Da mai Cernitule,si sa se introduca si o materie noua

si obligatorie "Practica homosexualitatii si avantajele ei" .
Materialul de studiu este cartea lui intitulata : "Homosexualitatea-noua mea religie"

 

Domnule Cernea....cand ne vine randul nostru..?

Sunt un Demodat* familist,am trei copii(rețineți)*cu o FEMEIE... recunosc nu mă incadrez in tiparele dumneavoastră COOL...Sunt Credincios Ortodox,nu fanatic religios...Nu am inclinații Homofobe și nici nu cunosc efectele produse de Narcotice....Sunt foarte fericit cand copii mei se intorc de la școală și imi povestesc despre ce ii invață profesoara de religie..și despre faptul că trebuie să ne iubim aproapele(chiar ieri)...Deci Domnule Modern**,cand ne va veni randul nostru să devenim minoritate...?...și apoi excluși din standardele sociale..?
.....................................................................................................................................................

 

Cernea ?

Un tip cu vocatie de papagal ! Un om care nu a facut nimic important pana acum ci doar s-a facut remarcat prin tot felul de ciudatenii. Deci un ciudat!

 

sa ma impusti din spate

ce etica este aia, satanael ?
de ce nu ma torni la servicii ?

 

Pacat de propunere: vine de la un coate goale iubitor de homosexuali

Adica este facuta dinadins pentru a fi respinsa de o larga majoritate de cetateni indignati

 

O propunere corecta

Remus Cernea stie cum sa atraga atentia,un politician tanar pe gustul si mintea celor tineri... si educati!

 

Materialism dialectic si educatzie civica!

Cum era la Ceausescu pentru construirea omului nou!
Asta daca ajunge la putere demoleaza niste biserici sau le umple de homosexuali, ca si ei au drepturi ...

:-)

E multa,prea multa fatarnicie in sanul si pantalonii Bisericilor de aici si de oriunde. Ceva educatie civica nu ar strica nimanui.

tata lor)))...De ce..?

Dacă ești Bărbat..!?..Cine te pune să te uiți la Sanul Bisericilor...?
..Iar dacă ești Femeie..!?....Cine te pune să te uiți in Pantalonii Bisericilor..?(Figurat)*..
Incearcă ..Invățăturile Bisericilor și vei avea o Uriașă surpriză de ..NEFĂȚĂRNICIE.
.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Pierde Vara /Fura tara!

Nu te mai lasa tu ametit de individ. Acest parlamentar de Constanta, cu idei"verzi" era de negasit cand a intrat in portul Kustembul o nava plina cu mizerii chimice. O nimica toata 9000 To oficial si la numarare a iesit 16.000.

Nu vezi, in problema cu Tziriac?!

L-a atacat 2 zile, asa de fatzada, ca sa-i dea si lui protestul la TV, sa se vada pe sticla!
Remus cernea a trait din scandaluri de astea, a fost un bagator in seama, nici nu a lucrat vreo ora la viata lui, doar fundatzii si ong-uri!

Propuneri de la alt vanzator de tara !

Dar iluminatii l-au invatat sa joace mai subtil : sa murdareasca spiritul, sufletul, sa manipuleze gandirea celor pe care oprescu ii numeste : p.u.l.i.m..... Ce joasa speta de indivizi !!! Distrugerea se face planificat si la toate nivelele !!! Speranta este ca acei tineri educati si inteligenti stiu de unde vine pericolul si ..mizeria, dupa un sfert de secol de demon-cratie !!

sufletul?,spiritul?...tezeus@...credeti ca stie...

cernea ce sunt astea?...cernea stie doar sa dea din moaca...da din moaca numai aiureli...e doar un asa zis politician ...hahaha...Oleee...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor