Ziare.com

La multi ani, Romania! - Remus Cernea

de Livia Stroie
Joi, 01 Decembrie 2011, ora 11:18

   

La multi ani, Romania! - Remus Cernea
Remus Cernea, liderul Miscarii Verzilor, a declarat ca isi doreste sa traiasca 1 Decembrie in spiritul diversitatii.

"Voi celebra 1 Decembrie alaturi de prieteni intr-un spirit al diversitatii. Sunt de parere ca trebuie sa imprimam Zilei Nationale un spirit civic si al cetateniei si sa renuntam la alunecarea spre accente etniciste si nationaliste, inclusiv in manifestarile oficiale", a declarat Cernea, pentru Ziare.com.

Liderul ecologist mai spune ca isi doreste ca Romania sa fie o patrie a tuturor cetatenilor sai.

"Imi doresc ca Romania sa devina cu adevarat patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.

Dar acest lucru presupune un efort constant al cat mai multora dintre noi pentru apararea si promovarea democratiei, a valorilor societatii deschise si a drepturilor fundamentale ale tuturor", a adaugat Cernea.

Remus Cernea este liderul Miscarii Verzilor Democrati Agrarieni si presedintele Asociatiei Umaniste Romane. A fost presedinte executiv al Partidului Verde.

Au trecut 93 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, dar si aproape 150 de ani de cand vedea lumina tiparului poezia: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie". Ziare.com realizeaza un micro-serial cu ocazia zilei de 1 Decembrie in care personalitati publice, dar si simpli cetateni vor spune ce ii doresc tarii lor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1334 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

spiritul diversitatii :))

Bai, e Ziua Nationala a Romaniei!

 

remus bace ,

de cand verdele-i rosu ?

 

ada

Mai nene, matale ce cauti pe aici, ti-ai adus aminte ca esti roman..asta daca cumva chiar esti. Ai uitat ca te opuneai construirii de biserici, vroiai sa scoti icoanele , religia din scoli prin texte atee, noncrestine, nonromanesti. Veziti de treaba nu te mai baga in seama, romanii sunt profund crestini, iar religia ortodoxa, bisericile si icoanele au facut dintotdeauna parte din convietuirea noastra de mii de ani. Asa ca laso moale, te-a apucat peste noapte dragostea de tara noastra. Hai pa!

 

Urarea cea mai indicata ptr Remus Cernea ar fi...

... ,,La multi AN-US" Remusica.
In ton cu diversitatea pe care o promoveaza,coRECT politica,cum bine ar zice un ANAL-ist soros-ist,pro homo,pro-Human Rights Watch

Human Rights Watch are ca pricipale prioritati (din punct de vedere al numarului de actiuni si al fondurilor investite)avortul prin absortie si homosexualitatea .Daca ne uitam pe site-ul lor oficial,la rubrica staff (si este bine sa ne uitam si sa citim cu mare atentie numele )

http://www.hrw.org/reports/1993/WR93/Hrw-10.htm
il observam pe Aryeh Neier in pozitia de director executiv.Aceste este unul din fondatorii organizatiei dar si presedinte al Open Society Institute ( a lui Soros ).Observam si prezenta lui George Soros in conducerea organizatiei.
Remus Cernea

Urmarind CV-ul personajului , observam ca este extrem de activ in lupta sa impotriva crestinismului . Iata cateva repere :

Este născut la 25 iunie 1974

Fondează Societatea Culturală Noesis, in 1998

In 1998, impreună cu trei colegi de la Filosofie si Drept salvează Universitatea Bucuresti de la confesionalizare, reusind să oprească instalarea de icoane ortodoxe in amfiteatre si construirea unei biserici ortodoxe in curtea facultătii

In octombrie 2003 infiintează asociatia umanistă si secularistă Solidaritatea pentru libertatea de constiintă, alături de personalităti civice precum Gabriel Andreescu, Mircea Toma, Smaranda Enache, Daniel Vighi, Emil Moise, William Totok, Liviu Andreescu

Asociatia obtine finantări pe proiecte din partea Fundatiei pentru o Societate Deschisă
In 2006 derulează proiectul "Monitorizarea educatiei religioase in scolile publice din Romania “

 

ONG-urile sunt platite din banii majoritatii ortodoxe

ca sa combata impotriva majoritarilor care-i platesc

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor