La multi ani, Romania! - Remus Cernea

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 11:18
1986 citiri
La multi ani, Romania! - Remus Cernea
Foto: Ziare.com

Remus Cernea, liderul Miscarii Verzilor, a declarat ca isi doreste sa traiasca 1 Decembrie in spiritul diversitatii.

"Voi celebra 1 Decembrie alaturi de prieteni intr-un spirit al diversitatii. Sunt de parere ca trebuie sa imprimam Zilei Nationale un spirit civic si al cetateniei si sa renuntam la alunecarea spre accente etniciste si nationaliste, inclusiv in manifestarile oficiale", a declarat Cernea, pentru Ziare.com.

Liderul ecologist mai spune ca isi doreste ca Romania sa fie o patrie a tuturor cetatenilor sai.

"Imi doresc ca Romania sa devina cu adevarat patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala.

Dar acest lucru presupune un efort constant al cat mai multora dintre noi pentru apararea si promovarea democratiei, a valorilor societatii deschise si a drepturilor fundamentale ale tuturor", a adaugat Cernea.

Remus Cernea este liderul Miscarii Verzilor Democrati Agrarieni si presedintele Asociatiei Umaniste Romane. A fost presedinte executiv al Partidului Verde.

Au trecut 93 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, dar si aproape 150 de ani de cand vedea lumina tiparului poezia: "Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie". Ziare.com realizeaza un micro-serial cu ocazia zilei de 1 Decembrie in care personalitati publice, dar si simpli cetateni vor spune ce ii doresc tarii lor.

#Remus Cernea, #la multi ani, #decembrie Romania , #stiri Remus Cernea