Opinii: Remus Cernea si Miscarea verzelor

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 22:40
3216 citiri
Opinii: Remus Cernea si Miscarea verzelor

Contrariat de tacerea instaurata in jurul domnului Remus Cernea dupa lansarea formatiunii sale pe data de 3 octombrie precum navele la apa, am incercat sa aflu mai multe date concrete despre partid, noii membri, precum si despre statutul sau.

Din pacate, nu am gasit multe informatii despre partidul acesta numit Miscare ca la CFR. Nici urma de partid pe Internet, iar de statut nici atat. Pe blogul personal, remuscernea.ro, am gasit cateva poze de la lansare in care am vazut mai putini participanti decat mere verzi in cele 3 cosuri din fata liderului.

Pe blog insa nu se observa nicio Miscare, de nicio culoare. Doar o singura idee se desprinde obsedant de pe blog: dorinta arzatoare a domnului Cernea de a deveni presedinte al Romaniei.

In rest nimic, afara de informatii vechi, unele de acum un an. Si bineinteles apelul la voluntari, care ar trebui sa adune semnaturi pentru ca domnul Cernea sa poata candida la presedentia tarii.

Interesant este si modul in care Partidul Verzilor priveste activitatea domnului Cernea cat a activat in randurile sale. Astfel o declaratie a domnului Constantin Dumitrescu, presedintele filialei Bucuresti a Partidului Verzilor, data pentru inpolitics.ro, face o caracterizare succinta "candidantului" si a activitatii sale:

"Cernea a acceptat sa fie membru al unui partid politic si chiar liderul sau, dar nu a inteles ca asta presupune si o anumita disciplina. Dumnealui a inteles sa-si urmeze permanent propriul drum, sa-si construiasca propria imagine, sa dea declaratii presei si sa adopte pozitii oficiale fara sa se consulte cu nimeni din partid."

Dumitrescu sustine ca una din cele mai prost receptate actiuni de catre partid a fost initiativa domnului Cernea de a-l sprijini pe Laszlo Tokes ca sa obtina functia de vicepresedinte PE. "Interesant de mentionat, acum cativa ani Cernea s-a inscris in UDMR", a incheiat Dumitrescu.

Astfel ca Alba ca Zapada va trebui sa mai astepte venirea unui alt print, care s-o trezeasca la viata. Domnul Cernea se dovedeste prea slab pentru o asemena fapta. Afara de cateva vorbe mari, nu am vazut nimic care sa indreptateasca o cat de mica speranta.

In editia online a 'Romaniei Libere' din 04.10.2010 sub articolul care anunta infiintarea Miscarii Verzilor sunt postate si 2 comentarii revelatoare:

"Slab articolul ca e slab subiectul" scrie "Fac pariu ca in maximum doi ani o sa se ocupe cu altceva, dupa ce a fost presedinte la Asociatia pentru libertatea de constiinta, apoi la Asociatia Umanista Romana, la ecologisti si acuma la verzi. Varza e in capul bietului Remus".

La care un Mitica roman completeaza ideea confratelui: Poate ca era mai bine sa-i zica Miscarea Verzelor!

#Remus Cernea presedinte, #partid Remus Cernea, #miscarea verzilor , #stiri Remus Cernea
Comentarii
Poza Bumsen
Bumsen
rank 5
Era pe-aici un verde bataios, Miorgu, care spera sa primeasca partidul donatii:-))