Remus Cernea merge la Rosia Montana, alaturi de membrii comisiei speciale

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 18:50
1287 citiri
Remus Cernea merge la Rosia Montana, alaturi de membrii comisiei speciale
Foto: Arhiva

Deputatul Remus Cernea anunta ca va vizita Rosia Montana, alaturi de parlamentarii din comisia speciala, pentru ca este promotorul "dialogului in dezbaterile aprinse care polarizeaza societatea civila".

In cadrul unui comunicat remis Ziare.com, Cernea mai subliniaza ca este impotriva proiectului Rosia Montana, dar "lipsa schimbului de idei duce la radicalizarea optiunilor si la generarea tensiunilor sociale si a crizelor politice, iar ignorarea prelungita a vocii 'Pietei Universitatii' nu poate aduce nimic bun, ci doar va contribui la acumularea tensiunilor sociale si la adancirea fracturii din societate".

Pledand pentru "echilibru si dialog", Remus Cernea mai subliniaza ca, in viziunea sa, "este regretabil faptul ca politicienii care au vizitat pana acum RMGC la Rosia Montana nu au gasit, de regula, ragazul pentru a asculta si numeroasele voci din Rosia Montana sau din Campeni ori alte localitati invecinate care se opun proiectului minier, intrucat acesta le ameninta lor locurile lor de munca deja existente si atat de greu de inlocuit".

Parlamentarii din Comisia speciala pentru proiectul de lege privind Rosia Montana au decis, saptamana trecuta, ca joi, 26 septembrie, dupa ce vor reveni de la Rosia Montana sa aiba o discutie si cu protestarii din Piata Universitatii.

Protestatarii care doresc sa participe la intalnirea cu membrii comisiei sunt invitati sa se inscrie online, pe site-ul www.comisiarosiamontana.ro, pana la data de 26 septembrie.

M.M.

#Remus Cernea Rosia Montana vizita, #Cernea comisie speciala Rosia Montana , #stiri Remus Cernea