Ziare.com

Remus Cernea si-a anuntat candidatura in Colegiul Hateg

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 20:40

   

Remus Cernea si-a anuntat candidatura in Colegiul Hateg
Remus Cernea, fost candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2009, si-a anuntat, joi, la Deva, decizia de a intra in cursa electorala, ca independent, in alegerile partiale pentru mandatul de deputat din Colegiul 3 Hateg-Tinutul Padurenilor, postul fiind vacant dupa decesul lui Ioan Timis (PD-L), in luna august.

Remus Cernea a afirmat ca a luat aceasta hotarare deoarece considera ca alegatorii din Colegiul Hateg pot avea ocazia sa arate clasei politice ca este "nevoie de o schimbare a tipului de atitudine, mentalitate si discurs".

"Daca alegerile ar fi castigate de un reprezentant al partidelor politice, nu se va schimba nimic. In schimb, daca alegerile ar fi castigate de un independent, atunci ar fi un semnal ca oamenii doresc o altfel de politica", a declarat Remus Cernea.

El a mentionat ca a inceput sa stranga cele 2.500 de semnaturi prevazute de lege pentru a-si putea depune candidatura si a spus ca va lua parte la aceasta actiune in care va putea sa se intalneasca, direct, cu cei carora le va solicita votul.

In opinia candidatului independent, zona Hategului are nevoie de mai multe legi prin care sa fie protejat si pus in valoare patrimoniul cultural reprezentat de cetatea de Ulpia Traiana Sarmizegetusa si de alte monumente istorice, dar si de asigurarea unei dezvoltari economice.

Remus Cernea a fost candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale din 22 noiembrie 2009 si a obtinut 60.539 de voturi.

In aprilie 2010, Cernea a castigat un proces la Curtea Constitutionala care a admis ca articolul din Legea electorala, care permitea doar partidelor politice sa aiba candidati la alegerile partiale, este neconstitutional.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1130 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum pana acum n-a aratat nimic

"Remus Cernea a afirmat ca a luat aceasta hotarare deoarece considera ca alegatorii din Colegiul Hateg pot avea ocazia sa arate clasei politice ca este "nevoie de o schimbare a tipului de atitudine, mentalitate si discurs".
....nici de acum incolo nu va arata nimic din simplul motiv ca nu ...poate adica nu e in stare mai mult de o "cozerie".

 

Parcul Carol, Rosia Montana

Bill,
Tu ce ai facut pana acum? Asta ca sa vad din ce postura iit permiti sa judeci realizarile altora.
Remus a fost implicat in salvarea parcului Carol. A fost implicat in lllobby pentru rezolutia de interzicere a mineritului cu cianuri din Parlamentul European.
Asta ca sa numesc doar cateva dintre proiectele importante.

Scopul scuza mijloacele

Omu vrea in parlament. nu conteaza cine il voteaza.

 

Da, este genul care calca pe ca-da-vre ca sa ajunga unde isi doreste.

Lipsa de scrupule a acestui demagog trebuie sanctionata - ca si pana acum - de electorat.

RUSINE

Inca odata doresc ca oamenii sa candideze in circumscriptiile si colegiile unde sunt domiciliati, cumva domnul Remus e domiciliat in colegiul 3 Hateg?! Astfel nu va mai ajunge chiar oricine sa fie ales. Baremi un mic impediment decat niciunul.

 

domnul Cernea este la inceput , vorbim peste 2,3 ani.

n-o sa schimbati nici macar scaunele un aula.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor