Ziare.com

Remus Cernea: Supunem la vot si avortul? Politicienii servesc interesele bisericii Interviu video

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 06:17

   

Remus Cernea: Supunem la vot si avortul? Politicienii servesc interesele bisericii Interviu video
Societatea romaneasca musteste de intoleranta si prejudecati din cauza slabei informari, a influentei bisericilor care si-au asumat activ un discurs discriminatoriu, al urii, care vor sa inlature umanitatea persoanelor LGBT, afirma deputatul Remus Cernea, candidat independent la alegerile parlamentare din decembrie.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Remus Cernea a argumentat impotriva referendumului propus de Coalitia pentru Familie: "drepturile omului nu pot fi supuse la vot. Daca am face asa cu toate am ramane cu foarte putine. Supunem la vot dreptul unui ateu de a mai zice ceva in public despre biserica? Sau avortul? Coalitia pentru familie are o lista cu vreo 50 de cauze si este posibil sa initieze si un referendum de acest fel".

Remus Cernea si-a prezentat bilantul actualului mandat si obiectivele pentru care doreste sa mai obtina unul.

De ce candidati si de ce independent?

Am decis sa intru in politica in 2007, ca urmare a multor ani de activism civic, perioada in care m-am lovit de deciziile politice. Politica e un zid peste care e foarte greu sa treci, un zid neargumentat sau argumentat in baza unor prejudecati cu prea putina aderenta la valorile democratice.

In acesta legislatura am fost unul dintre cei mai activi parlamentari, am avut foarte multe initiative, vocea mea s-a auzit mai mult decat a altor sute de parlamentari.

Eu cred ca initiativele mele ating acele puncte esentiale de care depinde dezvoltarea societatii. Cheia solutiei pentru ca Romania sa fie mai democratica si mai prospera tine de mentalitate. Programul meu politic in acest mandat a fost sa ating puncte cheie, care au generat dezbateri ample.

Ce puncte cheie ati atins in acest mandat?

Cele pe care niciun alt politician nu avea curajul sa le aduca pe masa dezbaterilor politice. Politicienii romani nu au curajul sa discute deschis despre teme precum problemele legate de minoritatea LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali) separarea dintre sat si biserica, finantarea cultelor, educatia religioasa in scoli, drepturile animalelor. Am avut 10 initiative si despre legislatia electorala, care are atat de multe vicii incat intarzie democratizarea societatii.

De ce este religia in scoli un punct cheie?

Religia a devenit optionala dupa decizia CCR din 2015. Eu propusesem in Parlament acelasi lucru cu un an inainte. Este important modul in care e facuta educatia in Romania, religia nu trebuie sa alunece spre indoctrinare, trebuie predata neutru, sa prezinte informatii despre cultele importante din Romania si alte religii. Elevii ar trebui sa devina imuni la extremismul religios.

Marele viciu al acestor ore era de natura politica: legea a fost facuta stramb pentru ca politicienii, in majoritate, servesc interesele bisericii, se tem sa ia decizii juste, democratice.

Daca electoratul lor vrea finantarea bisericilor?

Un politician responsabil nu se lasa purtat de un val populist. Un copil indoctrinat va avea mari dificultati sa-i inteleaga pe ceilalti. Si noi ce vrem, un om care sa respecte sau care sa condamne diferenta?

De ce candidati independent?

Legea partidelor a fost schimbata prea tarziu pentru a mai avea timp sa infiintez un partid care sa obtina 5% la alegeri. Iar partidele actuale sunt foarte conservatoare.

Si daca veti intra, de unul singur, ce veti putea face in Parlament?

Voi fi o voce. Sigur ca voi avea un singur vot, dar rolul unui politician nu se reduce la votul, ci si la forta vocii lui. Iar eu am ridicat de unul singur teme devenite dezbatere, deci ceea ce am propus a fost legitim, a generat reactii, opinii pro si contra. Asa am simtit ca lucrurile pe care le promovez incep sa fie mai bine intelese. Inclusiv in ceea ce priveste protectia animalelor.

Am propus aproape 100 de legi, mai putin de 30 au trecut prin toata procedura parlamentara, in jur de 20 au fost respinse, 5 au fost acceptate.

Care va reprezinta cel mai bine?

Cea care m-a avut pe mine ca initiator si care prevedea ca la posturile TV sa existe mai multa informatie stiintifica.

Care ar fi principalul proiect pentru acest al doilea mandat?

Am avut cinci directii mari: drepturile omului - o lege pentru a se permite si adunarile spontane. Actuala lege e caduca. Apoi parteneriatul civil pentru cuplurile LGBT sau cuplurile heterosexuale, o lege de care depinde si imaginea Romaniei.

Apoi - separarea bisericii de stat si finantarea cultelor, pe care sper sa o depun pe final de mandat. Cred ca finantarea ar trebui sa se faca printr-un procentaj din impozitul pe venit pe care fiecare cetatean sa-l poata directiona, asemanator cu acel 2% pentru ONG-uri.

Am propus o lege pentru a nu mai da bani publici la Catedrala Neamului. Biserici istorice pot fi restaurate din bani publici, dar nu sunt de acord cu finantarea noilor lacasuri de cult din bani publici.

Am avut o lege pentru impozitarea activitatilor lucrative ale bisericilor. Sunt scutite de impozit la vanzare de terenuri sau masini, pentru orice fel de activitati economice, ceea ce cred ca reprezinta un avantaj pe o piata care ar trebui sa fie concurentiala, egala pentru toti.

O alta directie este protectia animalelor si am avut 5 proiecte de legi in aceasta privinta.

Si a fost o directie privind mediul: am initiat legi anti-cianura, anti fracturare hidraulica si antidefrisare.

Cea mai mare valva a stranit-o chestiunea parteneriatelor civile. Daca pentru cuplurile homosexuale ele ar fi singura solutie, pentru cele heterosexuale aceste parteneriate nu descurajeaza si mai mult casatoria? Si asa institutia casatoriei este intr-un declin important in ultimii ani, cu efecte inclusiv asupra demografiei.

Cauzele scaderii demografiei sunt economice si sociale. Exista peste 800 de mii de cetateni, in majoritate heterosexuali, care traiesc in astfel de cupluri pentru care nu exista o reglementare.

Cuplurile heterosexuale au optiunea casatoriei.

Nimeni nu ii poate obliga sa se casatoreasca.

Cu siguranta. Dar o pot face, au optiune juridica, daca nu le convine concubinajul.

Sunt oameni care trec prin casatorii nefericite, pentru care un angajament atat de puternic ca o casatorie nu e o optiune, cel putin nu pentru un viitor imediat, dar incearca sa-si refaca viata.

Daca nu au nicio reglementare sunt vulnerabili. Nimeni nu le poate spune: ori totul, ori nimic. Parteneriatul civil se incheie la notar si da posibilitatea sa angajeze credite impreuna, sa se mosteneasca reciproc.

Si acum exista testamentul.

Care poate fi atacat in instanta de familie care in general castiga, spun avocatii. Legile trebuie sa fie cuprinzatoare si sa acopere toate situatiile de viata, nu exista doar familii traditionale si nu putem veni cu un "pat al lui Procust": avem familia asta si toate celelalte nu le recunoastem, nu legiferam, sa se descurce cum pot.

Singurul lucru care a deranjat in aceasta lege a fost ca la sfarsit scrie ca ea se va aplica fara discriminari.

Deci si cuplurilor LGBT. Si ajungem la al doilea subiect fiebinte. Luptati pentru parteneriatul civil, dar ati fi de acord cu casatoria intre persoane de acelasi sex?

Eu cred ca toti oamenii sa beneficieze de egalitatea in drepturi. Daca doresc sa se si casatoreasca statul ar trebui sa accepte. Deocamdata sunt foarte multe prejudecati. Ce am putut sa vad! Cata ura, cata intoleranta, jigniri, atacuri, amenintari. Societatea romaneasca musteste de intoleranta si prejudecati. Cu acest lucru vom lupta multi ani.

De ce este asa?

Slaba informare, influenta din partea bisericilor care si-au asumat activ un discurs discriminatoriu, al urii, care vor sa inlature umanitatea persoanelor LGBT. Cand spui despre o persoana ca nu trebuie sa aiba aceleasi drepturi ca orice alt om inseamna ca este un sub-om.

Sunt conceptii inradacinate adanc. Am primit multe amenintari inclusiv cu moartea doar pentru ca am iesit public sa sustin drepturile LGBT.

Cea mai mare teama este ca legiferarea acestor casatorii ar fi primul pas pentru ca aceste cupluri sa adopte copii.

Casatoria presupune dreptul de a adopta. Obiectiile fata de acest lucru se bazeaza tot pe prejudecati: copiii crescuti in cupluri LGBT devin si ei la fel. Dar persoanele LGBT provin din familii heterosexuale, ceea ce nu i-a facut heterosexuale. Persoanele LGBT asa se nasc in cvasitotalitatea cazurilor.

Pot exista contexe, in echipajele unor nave de lunga croaziera, in manastiri, in inchisori, in care persoanele de acelasi sex pot simti la un moment dat aceasta tentatie. Exista o latenta la un anumit numar de oameni.

Pe care educatia, influenta o pot stimula la un moment dat?

Nu exista studii care sa ateste ca minorii adoptati de cupluri LGBT devin in numar relevant mai mare LGBT. Pot exista partinti abuzivi, dar ei se expun prevederilor legale si ma opun oricarei forme de abuz.

Dar cand un copil care primeste intr-o familie LGBT dragoste, educatie buna, se dezvolta moral si intelectual, nu vad ce ar fi de discutat. Pe noi ar trebui sa ne intereseze standardul de crestere a copilului indiferent daca e o familie hetero sau LGBT. Credeti ca e mai bine ca un copil sa creasca intr-o familie hetero unde victima unor abuzuri?

Pentru copiii institutionalizati o astfel de solutie e mai buna, daca acei parinti sunt de calitate.

Deci avem argumente pro si contra, de ce sa nu se pronunte poporul prin referendum, dupa cum propune Coalitia pentru Familie?

Pentru ca drepturile omului nu pot fi supuse la vot. Daca am face asa cu toate am ramane cu foarte putine. Supunem la vot dreptul unui ateu de a mai zice ceva in public despre biserica? Sau avortul? Coalitia pentru familie are o lista cu vreo 50 de cauze si este posibil sa initieze si un referendum de acest fel.

Constitutia garanteaza si drepturile minoritatilor vulnerabile care niciodata nu se vor putea impune la vot.

Dupa alegeri veti avea un singur vot. Ati sustine un Guvern Ciolos, de exemplu?

Cred ca dl Ciolos e un om onest si s-a straduit sa faca lucrurile just cat a putut. Cred ca putea sa faca mai mult si calitatea unui politician nu se reduce la onestitate. Au fost si chestiuni cu care nu am fost de acord, vezi sustinerea premierului pentru referendumul Coalitei pentru Familie. De aceea, in momentul actual sunt sceptic ca l-as sustine.

Platforma Romania 100 nu e neconvingatoare pentru ca nu se refera la teme importante pecum drepturile persoanelor LGBT, separarea intre stat si biserica etc., chestiuni de baza, fundamentale. Daca nu le rezolvam nu vom avea o tara civilizata si democratica.

Ce veti face daca nu veti intra in Parlament?

Tot efortul meu si toate gandurile mele sunt concentrate acum pe reusita.

Va intreb pentru ca au fost discutii despre meseria dvs care nu e clara.

Am urmat Facultatea de Filosofie strict din placere, nu m-au interesat diplomele, nu m-a interesat sa obtin un loc de munca pe baza diplomei, m-au interesat cartile si ideile, iar viata mea a gravitat in jurul unor idei pe care le-am sustinut cat am putut de bine.

Din ce ati trait totusi pana sa intrati in Parlament?

Am fost activist civic, in societatea civila se mai castiga proiecte, am avut diverse finantari din partea unor ONG-uri, am avut si sansa ca familia sa ma sustina financiar in anumite perioade. Mi-am dedicat timpul nu pentru a face bani, am o existenta modesta, nu fac cheltuieli excesive, traiesc la un nivel minimal.

Dar ma consider unul dintre cei mai bogati palamentari sub aspectul cartilor citite, al produselor culturale consumate. Cred intr-o societate a cooperarii dintre oameni chiar daca ei au unele puncte de vedere diferite.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17781 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
42 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mulți din voi ia in gură "viata de familie"sau "drepturile omului"

😂😂😂
cate procente din ce-i căsătoriți au o viață
de familie ca la carte? 30%??
De care drepturile omului vorbiți??
Majoritatea bărbaților din Romania sunt"Mucio-Macio"!! Femeia este sluga lor sau sac de box!
Dar masculi vor să decidă și pentru corpul
Femeii,cati copii să nască??
Cernea are mai mult in cap decat majoritatea
Romanilor!!

 

LIBERALUL Rank user: x5 21.11.2016, 10:00

Nu sustint toate prerile Dl. Cernea,doresc sa fac o paranteza "Verziilor" din Ro.... care de fapt NU EXISTA!
Daca vezi poluarea naturi Romanesti te apuca plansul,cei ce s-au nascu acolo nu pot s-o vada,dar cei ce viziteaza Ro o vad de la intrare la Granita!
Sa pastrezi locul unde traiesti CURAT este o obligatie si
arata si gradul de Civilizatie si Cultura al Poporului!!

 

O mizerie

Acest individ NU poate intelege termenul de "societate"
si promoveaza "mizerii sociale" !
A ratat titlul de activist PCR (din cauza varstei) !

 

cernea , dute si lasane

avem noi problemele noastre , dute ma baiatule si lasane

Sugestie

Nu vreau sa-i pun betze-n roate acestui domn, dar cititi, pe tema asta, articolul unui autor pe care eu abia acum l-am descoperit si e extraordinar.
http://blogovici.com/sah-politic-incorect/#comment-24

Excelent linkul, Valll !

Multumesc.

R. Cernea : "un discurs discriminatoriu, al urii"

Care ura domnule Cernea ? Daca nu zgandareati dumneavoastra si cei ca dimeavoastra opinia publica, nu zicea nimeni, nimic. Dar manifestarile stridente si deseori vulgar agresive, actiunile prin care vreti sa va situati mereu in lumina reflectoarelor, in ciuda faptului ca romanii au alte si multe alte griji - toate astea declanseaza o reactie de respingere si de autoaaparare a majoritatii. Dar reactia e fireasca si e declansata de actiuni de genul pe care le intreprindeti si dumneavoastra, dle Cernea. Altfel nimeni n-ar avea nimic de zis. Oamenii au problemele si grijile lor. Stati linistiti, dati dovada de bun simt si de respect pentru ceilalti si veti avea de castigat si dumneavoastra si homosexualii. Altfel o sa ajungeti sa provocati cu adevarat ura.

O intrebare : de ce oare un barbat care se crede Napoleon e trimis la balamuc, iar un barbat care se crede "fetita" e sustinut si doreste legi special pentru el ? Dincolo de gluma, e o incoerenta majora aici.

Domnule Cernea,

dumneata daca ai crede in Dumnezeu nu ai lupta pentru asemenea ''drepturi' pentru ca sunt in totala contradictie cu legile Lui ! Dar daca dumneata doresti sa iL excludem pe Dumnezeu din ecuatie fie si pentru o fetmosecunda , vreau sa va intreb daca vi se par normale aceste comuniuni ??? Am respect pentru cultura domniei tale dar nu am respect pentru viziunile care pun pe jar un procent bun din populatie ! Nu are sens sa va adresez intrebari esentiale dar a lupta impotriva curentului sub pretextul drepurilor minoritatilor sexuale, mi se pare fara noima , chiar o nerusinare ! Si asta in ciuda libertatilor castigate in '90 ! Nu accept si nu voi accepta modernismul in sensul acesta ! Un exemplu bun este Norvegia unde pornografia este prezenta in scoli inca de la 12 ani! Un cp: "Copiii sunt invatati in scoli ca relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex si casatoriile homosexuale sunt normale si, incepind cu varsta de 12 ani, vizualizeaza pornografie la orele de clasa. '' Domnule draga , vi se pare normal ??? Dumneata domnule draga, tinzi sa devii un cui al lui Pepelea (daca nu s-a intamplat inca) in societatea romaneasca pentru ca luptati cu inversunare sa legiferati PACATUL impotriva lui Dumnezeu dar si impotriva Eu'lui ! Vorbiti de avort ! Intr-o societate crestina civilizata in care exista si demnitate spirituala, cuplul poate sa decida cand si cum pot avea un copil pentru a nu se ajunge la avort , dar pot sa foloseasca si anticonceptionale DAR nu sa ucida un fat de cateva saptamani...! E crima ! Insa , intr-o scoietate de tipul celei norvegiene , a ucide un fat nu mai inseamna mare lucru ci, odata cu scoaterea Lui Dumnezeu din scoli, societate...etc, aceasta a devenit o normalitate ! Asa normalitate poporul roman nu doreste si vom lupta ca aceasta sa nu se intample in Romania.... ! Pe mama domniei tale domnule Cernea , o cheama cumva?... Eugen ???

Politicieni de scoala noua...

Nu lupta pentru acele "drepturi", lupta pentru un loc in parlament, nu a gasit alt vehicul liber

Cernea este pe picioarele lui

Nu cara sacosile nimanui.
Credinta adevarata se arata pri fapte ,nu prin pupatul moastelor.
Credinta oamenilor nu trebuie amestecata cu ritualuri preistorice si cu politica.
Daca avem credinta nu toleram avortul!

"drepturile omului nu pot fi supuse la vot" ...

Si cine stabileste care sunt acele drepturi ? Si cine are dreptul si puterea sa judece si sa impuna inclinarea balantei intre individ si majoritate ?
Dupa dl Cernea cel hiper-corect politic va trebui sa devina legala orice ineptie cum ar fi casatoria poligama sau cea cu animale. Altfel se intervine in libertatea individului de a-si face viata dupa cum ii vine, nu ?
E la moda anarhia, nimic de zis. Cum este la moda si incurajarea minoritatilor de orice fel in fata majoritatii tacute.
Se mai poarta si amalgamul ... asta pentru imbirligarea mintilor si deturnarea celor care incearca sa mai gandeasca. Eventual culpabilizandu-i.
Pai unde mai este DEMOCRATIA, domnule Cernea ? In democratie minoritatea se supune majoritatii si nu invers.

Nu sunt pentru nici un fel de discriminare, deci nici pentru cea pozitiva care "bulibaseste" reperele valorice. Nimeni nu a cerut discriminarea minoritatilor sexuale : nici pedepsirea lor pentru optiunea practicilor de alcov, nici refuzarea accesului lor la studii, sanatate munca etc. Dar familia e una in acceptia majoritatii, casatoria inseamna ceva si nu vad de ce ar trebui sa dispersam aceste repere ale vietii sociale . Sigur ca un contract ar rezolva probabil niste probleme ale cuplurilor uni-sex. Dar in niciun caz nu sunt pentru adoptia de catre acestia a unui copil. In primul rand pentru ca in aceasta eventualitate NU SE TINE SEAMA DE COPIL. Pe el cine-l intreaba daca vrea doi tati si nicio mama (sau invers) ? Psiho-pedagogia explica rolul fiecarui parinte si urmarile dezastruoase datorita lipsei modelului masculin/feminin, justitia tine seama de aceasta lipsa ca circumstanta atenuanta culpei. Si totusi se poarta niste noi "valori/repere" impuse din afara culturii noastre prin subventii pentru ONG-uri. Chiar domnul Cernea marturiseste ca se intretine din proiecte platite de ONG-uri cand nu este "ajutat" de parinti. In cultura noastra, romaneasca, domnule Cernea, suteti la o varsta la care, la nevoie, ar trebui sa va ajutati dumneavoastra parintii.

p.s. Ma bucura faptul ca majoritatea romanilor rezista totusi asaltului devastator al "corectitudinii politice" care face ravagii prin occident.

@Hastalavista Rank user: x5 21.11.2016, 08:51

30%? Ce ONG a facut sondajul? :)

Generalizarea bat-o vina, cand nu ai argumente clare manipularea este cea mai buna cale...

Ce poti sa-i ceri unuia care a propus un proiect de lege prin care delfinii sa fie recunoscuti drept persoane non-umane?...are mai multe in cap...sunt multe rotite care sunt ruginite...

Toleranta "0" pentru accidentele genetice...

Android,Tu ai oprogramare veche,sau nu poți citi

sau nu vezi sau ai nevoie de o reparați
totală la platina superioară!!
argumentele mele erau Femeia ,sluga si sac de box!! si tu ca mașina nu ai dreptul să decizi
cați copii să facă!
De ce nu citești inainte de a te agita??

Cine citeste sa inteleaga ! Si sa nu acuze !

A trebuit sa revin cu citate/versete din cartea Biblia pe care eu o numesc cea mai importanta carte din lume cu un tiraj de peste 4 mld exemplare ! Culmea , ce isi doreste domnul Cernea este scris in Biblie ca se va intampla :
Leviticul 20:13
13 Dacă un bărbat se va culca cu un alt bărbat la fel cum se culcă cu o femeie, amandoi au săvarșit o uraciune. Trebuie să fie omorați; sangele lor să cadă asupra lor.

2 Tim 3:16
16 Toată* Scriptura este insuflată de Dumnezeu si de folos** ca să invete, să mustre, să indrepte, să dea intelepciune in neprihănire,
*
2 Tim 3 :13

13 Dar* oamenii răi si inselători vor merge din rău in mai rău, vor amăgi pe altii si se vor amăgi si pe ei insisi.
Iacata ce mai spune apostolul :
Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu." (2 Timotei 3:1-4) Ce spune ? Iubitori mai mult de placerei decat de Dumnezeu....! Nu avea dreptate???

Este scris ca oamenii vor face raul crezand ca fac binele! Injosirea morala devenita lege si repetata la infinit, devine un 'firesc' al societatii retarde !
Daca tu tinere nu crezi in Biblie, atunci ar fi bine sa o studiezi cel putin sa vezi ce contine....! As fi dorit sa cercetez o alta carte , Balzac cu -La Comedie Humaine- sau -Suflete moarte - de Gogol, dar acolo nu gasesc cunostinta care duce la viata ci cu totul altceva ! Nu afirm ca aceste carti nu sunt bune , sunt foarte bune dar nu definitorii in sensul de castigarea cursei vietii ! Deci , fiinte precum domnul Cernea , daca bine ai inteles cititorule, trebuiau sa apara ca sa implineasca Biblia !Poporul nu vrea asta dar vom fi fortati ...! Insa, vai si amar prin cine vine , cine lupta ca sa legalizeze nefirescul si
hadul* , in fata lui Dumnezeu Yahweh! Poporul roman este prin excelenta unul crestin si umil si , de aceea va fi binecuvantat!

*had (urat) - traducere engleză - dicționar bab.la
ro.bab.la ›

valll Rank user: x5 21.11.2016, 09:55

Este foarte adevarat ce ziceti...despre Cernea ,isi cauta un loc in parlament...
Dar ce fac ceilalti 99% din politicieni??? nu acelasi lucru??
Adevarat ca uni au bani sa-s cumpere locul, si nu "lupta" pentru al abtine!!

DA,trebuie supus si avortul la vot,pentru ca e CRIMA!

ce e asa complicat?

 

@Hastalavista Rank user: x5 21.11.2016, 09:23

Despre ce an vorbesti? 1900 toamna?

Femeia sluga? Femeia sac de box?

Ai o parere foarte proasta despre familia traditionala din Romania si generalizezi grosolan.

Cel putin in tot cercul meu de cunoscuti nu am intalnit familia pe care mi-o prezenti tu... neavand exemple de genul asta da-mi voie sa-mi mentin parerea...

Cat despre programarea mea, nu suntem cu totii "elite" ca si tine...mai sunt si cei care sustin normalitatea si familia traditionala, indiferent de preferintele electorale...

Ptiu...Asa ceva...

Mai citeste, informeaza-te...

"Numerous studies have shown that lesbian, gay, and bisexual youth have a higher rate of suicide attempts than do heterosexual youth. The Suicide Prevention Resource Center synthesized these studies and estimated that between 30 and 40% of LGBT youth, depending on age and sex groups, have attempted suicide."

cred ca nu mie ai vrut sa-mi dai replica...

nu?

Handroid@pacat că vezi numai pană in varful nasul-

ui.... prietenii tăi
Eu vorbeam de intrega Romanie!
Despre cum vine bărbatul beat casă , iși bate nevasta fără motive,Nici poliți nu se bagă ca
sunt "drepturile omului"!?
Sau Tu Nu ai auzit de așa ceva???
Nu ai fost programat??

Casatoriile homosexuale dureaza foarte putin timp

Casniciile intre doi barbati homo dureaza un an – un an si jumatate. Promiscuitatea si sexul cu oricine e dispus este principalul motiv. Casniciile intre lesbiene dureaza ceva mai mult. Lesbienele sunt putin mai atasate casniciei, dar nu foarte mult.
Are rost sa legiferam un fel de petrecere perversa, neintrerupta, in care numai sexul cu cati mai multi parteneri conteaza? Din care nu pot lipsi bautura, drogurile?
Ce educatie poate primi un copil adoptat intr-o asemenea atmosfera de bordel?

Jason D. Hill, profesor de filosofie la Universitatea De Paul din Chicago, homosexual declarat, spune, printre altele:
“Pentru cea mai mare parte a relațiilor homosexuale, semnificația cuvintului "angajament" sau "monogamie" are un sens radical diferit decit in căsătoriile heterosexuale. In toate statisticile pe care le-am studiat, 43 % dintre toți bărbații gay din democrațiile occidentale au afirmat că au avut mai mult de 500 de parteneri in timpul vieții lor, iar 28 % au susținut că au avut mai mult de 1000 de parteneri. Aventurile sexuale ale unor astfel de oameni NU au scăzut semnificativ după căsătorie, pentru simplul motiv ca 50 % din totalul căsătoriilor gay din Statele Unite incep ca fiind relații deschise, in care bărbatii continuă să aibă relații sexuale cu alți bărbați."

“Heteronormalitatea este standardul normativ al unei realități sexuale obiective, deoarece este singurul mijloc care face posibilă regenerarea traditiilor, a normelor, a valorilor, a principiilor și, prin urmare, a unei civilizații rațional posibile. Și o civilizație este singurul mediu social in care orice ființă umană se poate inregistra ca fiind umană, mai degrabă decit ca un animal sau o monstruozitate socială."

http://thefederalist.com/2016/05/16/loveless-narcissistic-sex-addicts-a-gay-man-critiques-his-community/

"drepturile omului nu pot fi supuse la vot." - evident. Numai că nu

există un drept la căsătorie pentru homosexuali. Uite decizia CEDO din 2010: "53. Article 12 enshrined the traditional concept of marriage as being between a man and a woman. 61. […] the question whether or not to allow same-sex marriage is left to regulation by the national law of the Contracting State." - si asta si incercăm să facem, să decidem prin vot in Parlament si prin referendum. Asta dacă nu se supără Cernea si d. Dogioiu http://hudoc.echr.coe.int/eng#{"dmdocnumber":["870457"],"itemid":["001-99605"]}

 

Domn profesor

Sa nu va mire daca si la cedo se vor mai schimba lucrurile. Video de 3 minute pt lamurile: https://www.youtube.com/watch?v=0yLbF0BtZs4

Unii,

Mai stangaci in abordarea sexului frumos,se dau prea la dreapta cu DREPTURILE OMULUI!

@bobinstein 21.11.2016, 11:28

Nu, am precizat:

"@Hastalavista Rank user: x5 21.11.2016, 09:23"

 

 

si dl Cernea e printre ei :

"FLUX 24 a dezvăluit vineri că una din fundațiile finanțate de miliardarul George Soros din Romania este Aspen Institute condusă in acte de fostul ministru de externe Mircea Geoană, dar cu conexiuni in lumea afacerilor din Romania la varful a două bănci străine și a companiei OMV PETROM.
Sambătă, Andrei Ţărnea, directorul executiv Aspen Romania, a participat la marsul "Dumnezeu nu face politică". Membrii comunitătii LGBT si sustinători ai acestora au iesit in stradă pentru a protesta fată de propunerea Coalitiei pentru familie de a organiza un referendum cu privire la modificarea definitiei familiei in Constitutie.
George Soros susține in ultimii ani prin fundațiile sale două teme cheie: căsătoriile homosexuale și primirea migranților musulmani in Europa.
Căsătoriile homosexuale sunt susținute in Romania in mare parte de organizațiile finanțate de George Soros.
Organizațiile care s-au adresat CCR recomandand respingerea proiectului cetățenesc al Coaliției pentru Familie impotriva căsătoriilor homosexuale sunt: Centrul pentru Resurse Juridice, Societatea Academică din Romania, Institutul pentru Politici Publice, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară "Impreună", Centrul pentru Inovare Publică, Asociația ActiveWatch, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen: FILIA, Asociația Funky Citizens, Asociația Romană Anti-SIDA, Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Fundația PACT, Centrul de Studii Juridice și Drepturile Omului, Asociația E-Romnja (Asociația pentru Promovarea Drepturilor Femeilor Rome), Fundația Romanian Angel Appeal, Asociația FRONT, Asociația Expert Forum, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități, Asociația Umanistă Romană, Asociația Secular-Umanistă din Romania, Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii – Romani CRISS, dar și Asociația Accept.
Marea majoritate a ONG-urilor mai sus menționate sunt finanțate de Soros".

http://www.nasul.tv/bomba-reteaua-pro-homosexuali-din-romania-finantata-de-soros-lista-ong-urilor-sponsorizate-de-miliardar-care-sustin-casatoriile-gay/

"Remus Cernea: Supunem la vot si avortul? Politicienii servesc

interesele bisericii"

- da' de ce e asha ingrijorat , e gravida !? :o)))

 

cu delfinul

...

casatoriile sau parteriatele civile le-ar permite in mod legal...

....sa adopte copii ....de fapt acesta este scopul si nu mostenirea a ceva intrucit testamentele impreuna cu martori care dovedesc convetuirea sint imbatabile.Obtinerea unui fel de egalitarism.S-au facut studii de catre experti angajati de anumite biserici din Sua si s-a demonstrat ca acei copii crescuti in astfel de familii sint instabili psihic,au probleme psihice.Este greu de inteles pentru ca homosexualitatea exista de mii de ani, de ce ACUM vor si asta???!!!!.....deci sa fie clar homosexualitatea este o exceptie si o minoritate a minoritatii si nu o regula sau o minoritate importanta....este un egalitarism ieftin si ridicol sa devina o regula....in fond se face o politica de discriminare pozitiva....iar daca este democratie minoritatea se supune deciziei majoritatii,asta este...corect este ca aceasta minoritate sa traiasca intr-o discretie sociala si nu trimbitind si creind o adevarata cultura,moda sociala...

 

Te vrei isteț dar,

Una e să stai cu coada in sus ca berbeci,pentru "diversitate",ori să sugă vițeii tot pe același motiv, ALTA e să se impună un avort pe caz de viol,de incest,de pericol la sănătatea mamei.
Și,de ce insiști Cernea,mai vrei odată in parlament?Ori, ai intenția la a crea vreo școală de "inițiere"?Chiar nu ai un Dumnezeu de insiști pe legătura cu Biserica ai cărui slujitori sunt oameni și au și ei dorul lor...

 

LIBERALUL

Nu are un Dumnezeu domnule draga....!

Toti suntem creatia Domnului

Catolici,ortodoxi,islamisti,budisti,confuciusionisti,etc.si pentru toti avortul este un pacat!
Nu are a face nimic titlurile pompoase:preafericitul,prea sfintitul sau pupatul moasteloor,pupatul mainii la popa cu credinta
adevarata! Am ajuns un popor de slugi si de credinciosi de fatada,fara sa avem respect de credinta adevarata.

La "ușa"internetului,

Mulți și prea inviforați,amici ai lui Cernea!Ce s-or face că PSD nu-i mai ia la remorcă pe ăștia "verzii"la pofte!
Sau,poate ii ia partidul ro... unită cu Guiț vice...Că sunt vreo 3-4000 de votanți de excepție.
Am făcut remarca,după cum au notat pe toți comentatorii prezenți și care spun lucruri de BUN SIMȚ!Pe forum,nu am
"descoperit" doritori de "diversitate".

 

Parteneriatele civile cred ca vor fi acceptate in final,

cu casatoriile e mai problematic. Iar chestia cu avortul e si mai dificila, chiar nu stiu daca ar trece sau nu la un referendum.

 

acest nedefinit sexual

am avut ocazia sa aflu despre comportamentul lui in slujba cetateanului printr-un intermediar care i-a adresat un memoriu in calitatea sa de demnitar ales in Constanta si consilier al Primului ministru pe probleme de mediu. stiti ce a facu cu memoriul respectivului. s-a sters undeva. nu-l intereseaza decat persoana lui.

 

Politicienii nu deservesc Biserica, ci....

O ȚARĂ ORTODOXĂ!Ești la fel de limitat intelectual ca si comunitatea care o reprezinti, care nici macar habar nu au de sexul din ,,dotare,,...

 

Iarta-l Doamne , mai vrea si el o pita.

Tara a prosperat, avem autostrazi, locuri de munca , pensii onorabile . Singura problema importanta a lui Cernea, ca nerezolvata, in romania este problema inversionistilor.
Nu cunosc parerea parintiilor lui , dar, cu siguranta ca acestia isi pun intrebari daca si el nu este cumva partar.
Romanii sunt un popor tolerant pina la un punct . Nu sarii calul tinere pentru ca nu ai nici o istorie interesabta care sa arate ca esti un viitor pretendent la Nobel. Lasa-ne cum ne-a creat Domnul in a sasea zi si nu incerca tu sa convingi lumea ca fundul e o comoara pentru barbati si linsul este si mai grozav intre femei. Priveste peste ani si timp cind o familie de homo ajung batrani . Focul sexului este doar intre barbat si femeie. Biblia este clara si este citita pe tot globul nu numai in biserica ci si in hoteluri ,in saracie, pribegie, necazuri, singuratate... Regret domnule ca te-ai dereglat ca sa pari interesant si preocupat. Multumeste-i Bunului Dumnezeu ca mama ta nu este lesbiana si tatal poponaut si te-au creiat pe tine normal , pe tine care acum ti-ai fi dori sa fi facut pe anus si sa mirosi a flori.

 

"Remus Cernea: Supunem la vot si avortul?"

- chiar vrei sa fim mai catolici ca papa ! :o)))daca vrea sa avorteze fo' legetebista se poate ! :o)))

"Remus Cernea: Supunem la vot si avortul? Politicienii servesc interesele bisericii Interviu video"

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor