Seful PDL Constanta: Romania nu e pregatita sa incurajeze casatoria gay

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 23:00
2430 citiri
Seful PDL Constanta: Romania nu e pregatita sa incurajeze casatoria gay

Liderul PDL Constanta, senatorul Gigi Chiru, spune, comentand initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex, ca Romania nu este pregatita sa incurajeze casatoria intre persoane de acelasi si ca sunt multe teme mult mai importante.

"Romania nu este pregatita sa incurajeze casatoria intre persoane de acelasi sex si eu cred ca subiectul acestea a venit in spatiul public mult prea devreme pentru noi. Nu vreau sa ma exprim de o parte si de alta a taberei, dar cred ca este mult prea devreme si noi avem mult prea multe teme mult mai importante. Eu spun ca este mult prea devreme sa discutam un astfel de subiect. Ca sa fiu foarte transant, in momentul acesta nu sunt de acord cu casatoria intre persoanele de acelasi sex", a declarat liderul PDL Constanta, Gigi Chiru, duminica, intr-o conferinta de presa.

Remus Cernea are o noua idee: Vrea parteneriat civil pentru homosexuali

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi", el comentand astfel initiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a declarat Puiu Hasotti pentru Stirile Pro TV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Deputatul USL Remus Cernea a anuntat, vineri, ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene.

"Eu sustin si noi, Verzii, sustinem Drepturile Omului pentru toti cetatenii. Noi nu consideram ca anumiti cetateni ar trebui discriminati in vreun fel pentru niciun motiv pentru ca ar fi femei, pentru ca ar apartine unei minoritati nationale sau unei minoritati sexuale. In Europa foarte multe tari deja accepta parteneriatele civile sau casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

Arhiepiscopul Tomisului: Remus Cernea are o gandire bolnava, are nevoie de psiholog

Eu am anuntat deja ca am in vedere un proiect de lege care sa reglementeze parteneriatul civil intre persoanele heterosexuale sau persoane de acelasi sex pe model francez. In Franta, mai intai acum cinci ani a fost adoptata legea privind parteneriatele civile, iar la inceputul acestui an sau la sfarsitul anului trecut a fost adoptata legea privind drepturile persoanelor de acelasi sex de a se casatori", a declarat Remus Cernea, intr-o conferinta de presa sustinuta la cabinetul sau parlamentar din Constanta.

Presedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL in Colegiul 9 din Constanta, reusind sa castige un mandat de deputat.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#casatorii gay Romania lege, #drepturi homosexuali Romania Remus Cernea , #stiri Remus Cernea