Ziare.com

"Spovedania" deputatului care a atentat la afacerile BOR

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 17:21

   

"Spovedania" deputatului care a atentat la afacerile BOR
Deputatul Remus Cernea a initiat un proiect de lege, prin care propune ca Biserica sa nu mai primeasca in mod direct bani de la stat, ci sa beneficieze de bunavointa cetatenilor platitori de impozite. BOR a reactionat imediat. La fel si unii politicieni, chiar daca unii nu au fost chiar "ortodocsi".

Proiectul deputatului Remus Cernea a nascut polemici aprinse. De altfel, averea enorma a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) si afacerile acesteia, tratate de stat cu "duhul blandetii", au creat numeroase controverse de-a lungul timpului.

Cernea spune, intr-un interviu acordat Business24, ca proiectul sau de lege poate fi o forma de finantare pentru culte si ar putea depasi faza actuala, in care "finantarea acestora depinde de arbitrariul deciziilor politice".

In opinia deputatului, Biserica are si diverse activitati economice din care atrage fonduri si, in plus, poate beneficia de donatii.

Afla cati bani a primit Biserica de la bugetul de stat anul trecut si care sunt afacerile bisericii pe Business24.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1508 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Remus Cernea(acuzat ca ar fi ateu-mason-satanist) a trăit din pomană

Mi se pare aiurea ca bezbojnicii militanti să facă atata scandal pentru "banii lor de la buget care se duc la Biserică" in conditiile in care nu imi este clar cate impozite plătesc ei. Conform recensămantului din 2012 in Romania s-au declarat atei 21.200 persoane, fără religie 23.900 persoane – undeva la 0,2% din total. Cati bani pot să dea la buget acesti 0,2% de fac atata scandal pentru banii lor? Cred că destul de putini in comparatie cu 85,9% credinciosi ortodocsi. Dacă ar fi să respectăm proportiile nu ar trebui să avem atata gălăgie in presă pe subiectul "banii Bisericii", mai ales din partea bezbojnicilor.
,,Asta este sursa continutului:,,http://www.george-damian.ro/ce-impozite-platesc-ateii-remus-cernea-a-trait-din-pomana-4306.html"

In plus, putinii atei pe care i-am cunoscut plătesc impozite spre zero. Dar să-l luăm pe "tata’ lor" Remus Cernea: din toate informatiile publice nu rezultă că ar fi fost angajat undeva cu carte de muncă si ar fi plătit vreun impozit pe venit, asigurări de sănătate, somaj si contributie pentru pensie. Din ce imi amintesc chiar el se lăuda că nu a fost angajat niciodată, a sărit din proiect in proiect prin tot felul de asociatii non-profit, nu detine proprietăti, nu detine masină (conform declaratiei pentru candidatura la presedintie din 2009, aici). Pentru alegerile din 2012 a declarat că nu a avut nici un venit in anul fiscal anterior (detalii aici). Si ce a mancat?!?! Nu mai stiu pe unde spunea că a trăit din donatii.

Ironia maximă este că lui Remus Cernea i-a pus Dumnezeu mana pe cap si a ajuns deputat in Parlamentul Romaniei, pozitie din care vorbeste despre cum să se impartă banii din impozitele romanilor. Imi spunea cineva că de la Ion Luca Caragiale incoace romanii nu au mai fost in stare să inventeze nimic nou in galeria figurilor publice. Remus Cernea este un Coriolan Drăgănescu perfect. După ce n-a plătit nici un impozit a ajuns să trăiască din impozitele noastre.

 

gura prostului

adevar graieste...din sutele de milioane de euroi a facut BOR vreo gradinita,scoala,azil etc?in fiecare an aduna prostii pe la biserici ,le dau sa pupe mortaciuni si lemne putrede si astfel scot din buzunarele naivilor miloane de euro...banii acestia ajung la D-zeu.in Rai ,la ingeri?ca sa nu mai vorbim de scandalurile sexuale,financiaresi penale ale bisericii...amintitiva de manastirea Tanacu unde un *** ordinar a ucis cu buna stiinta o femeie ...nu va e scirba de aceasta fata puturoasa a bisericii? mai este biserica ceea ce a fost acum 100 de ani?

 

impozit pe komunisti:exista listele/pcr!ai fost membru!:100Euro/an!!

Au fost 4-5 milioane pcr-isti; au ramas jumatate: 2.5 milioanex100Euro/komunist-bandit/an=250milioane Euro/an! Asta da! Impozit pe lichele!

Se stie ca biserica are averi mai mari ca statul

De ce nu se impoziteaza ca orice avere pe care a au cetatenii de rand?
Sa vezi atunci venituri pentru toate platile!

 

Politicienii se folosesc de biserica, in alegeri

Acesta este motivul ptr care BOR profita de romani. Nici intr-o alta tara nu se practica acest mod de imbrobodire a pulimii, insa, sa nu uitam, in Romania ca nicaieri. Am zis.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor