Controale in patru scoli din Bucuresti. Scandalul invatatoarei care cerea spaga extinde ancheta

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 12:21
3209 citiri
Controale in patru scoli din Bucuresti. Scandalul invatatoarei care cerea spaga extinde ancheta

Ministerul Educatiei a decis sa extinda controalele care vizeaza acuzatiile legate de sistemul de strangere de fonduri in scoli in urma scandalului de la Scoala 10 in care o invatatoare a fost filmata in timp ce cerea imperativ sume mari de bani parintilor.

Este vorba despre scoala cu numarul 10, Colegiul Economic Costin Kiritescu din Bucuresti, Colegiul Teoretic Nicolae Iorga din Bucuresti si Scoala Gimnaziala Sf.Andrei, tot din Capitala, transmite Digi24.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a cerut sa se aprofundeze anchetele. Potrivit unor oficiali din Minister, mai multe sesizari legate de strangerea banilor de la elevi pentru fondul clasei au fost depuse de parinti, insa ancheta trebuie sa determine veridicitatea marturiilor.

"Este foarte bine ca se aprofundeaza controalele si ca se descopera astfel de comportamente", a declarat Anton Hadar, presedintele Federatiei Sindicale Alma Mater.

Invatatoarea spagara a fost demisa (Video)

Consiliul de Administratie al scolii numarul 10 "Maria Rosetti" din Capitala a decis, vineri, demiterea invatatoarei spagare Dana Blandu.

Cu toate ca a fost inregistrata de mama unei eleve in timp ce ii jignea pe parinti si le cerea bani de cadouri, facandu-i "oi", "cartofi", "saraci" sau "nesimtiti" pentru ca nu era multumita de valoarea darurilor de Sarbatori, invatatoare si-a sustinut in mod repetat nevinovatia.

La sfarsitul anului trecut, o inregistrare facuta de mama unei eleve de la scoala bucuresteana scotea la iveala faptul ca invatatoarea Dana Blandu le cerea in mod insistent bani parintilor pentru cadouri de Sarbatori, cadouri ce aveau sa mearga la 17 angajati ai unitatii de invatamant. Aceasta era nemultumita de sumele stranse in acest sens si ii umilea pe parinti.

#control scoli mita Bucuresti, #control minister Inspectorat licee Bucuresti, #control colegii Kiritescu Iorga , #ministrul Educatiei