Ziare.com

Cum a pierdut Educatia 150 de milioane de euro

Sambata, 24 August 2013, ora 10:23

   

Cum a pierdut Educatia 150 de milioane de euro
Ministerul Educatiei, condus de Remus Pricopie, a pierdut fonduri europene nerambursabile de 150 de milioane de euro, nereusind sa organizeze licitatii transparente.

Mass-media a tras un semnal de alarma la finalul lunii iulie, aratand ca Ministerul Educatiei intentiona sa dea banii pentru anumite firme, cu "dedicatie". Obligat sa aplice o procedura transparenta, Ministerul condus de Remus Pricopie ar fi preferat sa anuleze licitatia si sa nu mai selecteze pe nimeni, dupa ce a vazut ca se poate inscrie oricine, relateaza ProTV.

"N-a fost o decizie formala de a nu selecta vreun partener, a fost o chestiune care a decurs din lipsa de prelungire a termenului de depunere de proiecte", a declarat Gabriel Ispas, secretarul general al MEN.

Insa termenul fusese prelungit pana atunci de trei ori, timp suficient ca ministerul sa respecte conditiile cerute si sa ia bani gratis pentru educatie de la UE, sustin jurnalistii de la ProTV.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Mai mult, secretarul general al MEN a recunoscut ca nici nu au fost citite toate ofertele primite, ci doar pe cele depuse la inceput, considerate a fi "cu dedicatie".

Banii pierduti ar fi trebuit sa fie folositi pentru manuale alternative si digitale si pregatirea profesorilor.

Romania este codasa la absorbtia fondurilor europene pentru ca institutiile statului se feresc de banii europeni, pentru ca trebuie sa prezinte un raport strict cu privire la cheltuirea lor. "Daca ai facut o prostie poti sa n-o declari acum si te prind ei peste 6 luni", a recunoscut secretarul general al Ministerului Educatiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 730 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Activitatile extraScolare ...fac diferenta

Vorbim discutii ...pana nu se schimba fsn-ul ...nicio speranta.
Parintii sunt idi.oti ...daca lasa viitorul copiilor pe mana sistemului.

Pt elevi cu talent tehnic invatati programare.
O solutie posibila :
... ... ... http://oportun.3x.ro

votati ca fraierii
...

 

de neinchipuit

unde a ajuns incom.petenta in acest minister!
nu numai ca nu s-au citit toate ofertele de inscriere, dar s-a hotarat renuntarea totala la aceste fonduri.
ca simplu cetatean (vorba unui fost pantofar) pun si eu o intrebare: mai statzi mult in scaunele alea din minister cei ce nu sunteti in stare de nimic?
nici nu sper sa mi se raspunda, pt ca nu are cine...
vai voua parinti cu copii (asa cum sunt si copii mei) ce chinuri si cheltuieli va asteapta sa va pregatitzi copii pentru un viitor care nu va fi al lor in tara!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor