Ministrul Educatiei avertizeaza: Fondul clasei gestionat de scoala este ilegal

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 07:21

   

Ministrul Educatiei avertizeaza: Fondul clasei gestionat de scoala este ilegal
Fondul clasei poate exista doar ca initiativa a parintilor si este ilegal daca este gestionat de scoala, prin invatatoare, profesori sau director, a declarat, miercuri seara, ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul a facut aceste precizari la TVR, in contextul anchetei declansate in cazul invatatoarei de la Scoala nr. 10 din Bucuresti care este acuzata ca cerea cadouri de la parintii elevilor.

Pricopie a mai spus ca el, in calitate de parinte, nu a contribuit cu bani la scoala, dar au fost organizate activitati cum ar fi curatenia in clasa, initiate si gestionate financiar de parinti.

Ministrul Educatiei a adaugat ca fondul clasei cerut si gestionat de reprezentanti ai scolii poate avea chiar si incadrare penala.

Intrebat de ce nu sunt suspendati de la catedra profesorii cercetati sau chiar condamnati, Remus Pricopie a explicat ca, pentru acest demers, sunt necesari "mai multi pasi", in conformitate cu Codul Muncii.Legat de aceasta problema, ministrul Educatiei a anuntat, cu acelasi prilej, ca institutia pe care o conduce va solicita modificari la Codul Muncii, a caror adoptare tine insa de Parlament.

Pricopie a mai anuntat ca rezultatele anchetelor facute de Inspectoratul Scolar al Capitalei si de Scoala 10 in cazul invatatoarei Dana Blandu de la aceasta unitate de invatamant vor fi cunoscute joi si, respectiv, vineri.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2000 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Comentariu inadecvat
LIBERALUL
rank 5
Da,dle Ministru!
Un fond al clasei,trebuie să existe,dar numai gestionat de Comitetul de părinti si toate cheltuielile justificte pentru a nu avea alte motivatii.Fondul clasei nu este unul pentru cadouri,ci pentru excursii,vizite obiective,pentru organizare concursuri,etc.
Dar domnii directori si inspectori sunt mereu plecati la MUNCILE CÂMPULUI?
La fondul clasei,in mediul rural,adăugam si ce se obtinea din recoltarea plantelor medicinale(soc,porumbe,
măcese,păducel...)Afla si elevul in ce constă medicina populară,dar si prilej de un mic efort,dincolo de orele petrecute cu nasul in calculator,in dauna sănătătii!
Dar dacă doar se zice la nivel ministerial si poate si judetean si nu se urmăreste efectiv clauza,efectul e
jalnic!
GigiDumitrascu
rank 1
Atentie!
S-a trezit ministru educatiei.Ponta,nu schimbi numele ministerului,ca tot stii tu sa minti,in ministerul spagii,care face parte din guvernul spagarilor?
Carrandash
rank 3
daca logofatu' skkoalelor pricopie priceputu' habar nu a avut....
...pana acum de faptul ca skolilii Romanistanului practica chestii din categoria penalului, inseamna ca el este un habarnamist si este extrem de trist.
daca logofatu' skkoalelor pricopie priceputu' a stiut de practicilii astea, si nu a luat nici-o masura imediat ce s-a suit pe calu' iedukkatiei nationale este un lucru extrem de grav de competenta organelor de cercetari penale deoarece inactiunea logofatului calaretz pricopie priceputu' se numeste in termenii codului penal infractiunea de tainuire si ascundere a unor fapte penale, adica ca procopie priceputu' este evident complice la anumite fapte cremenale care se intampla in romanistanezele skkoale. si, cum este greu de crezut ca pricopie priceputu' nu are rude si pretini parinti de copii scoleri de la care a aflat cam ce chestii se intampla prin skkolilii de cartier, de fite, comunale satesti si de prin bukalezele sekktoare munitzipiale, atunci nu ramane decat ca cea de-a doua posibilitate ( cea cu iz de cremenal) este cea adevarata.....
p.s. pe astia i-ati votat - spalati-va cu ei pe cap!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor