Ministrul Educatiei i-a linistit pe studenti: Universitatile nu produc someri

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 14:21
2988 citiri
Ministrul Educatiei i-a linistit pe studenti: Universitatile nu produc someri
Foto: Realitatea

Universitatile nu produc someri si, avand in vedere potentialul de dezvoltare al zonei agricole sunt convins ca veti avea locuri de munca la sfarsitul studiilor, a declarat, miercuri, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, in fata studentilor care au participat la deschiderea Anului Universitar 2014 - 2015 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara.

"Universitatile nu produc someri. Avem rata somajului poate cea mai mica dintre tarile membre ale Uniunii Europene si ne putem uita la cifrele din ultimii ani si daca mergem mai departe si ne gandim strict pe zona agricola la potentialul de dezvoltare eu sunt convins ca veti avea locuri de munca la sfarsitul anilor de studii", a spus Remus Pricopie.

Ministrul Educatiei Nationale a precizat ca inainte de a veni spre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a vazut un titlu in presa in care se afirma ca 80% dintre locurile solicitate pe piata muncii sunt pentru cei care nu au studii superioare, iar ideea pe care incerca sa o promoveze articolul era aceea ca universitatile produc someri, respectiv 500.000 anual.

In context, Pricopie a mentionat ca informatia este inexacta si ca in Romania sunt 500.000 de studenti, dintre care finalizeaza cursurile intr-un an aproximativ o cincime, o patrime, depinde de tipul de institutie de invatamant superior.

De asemenea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, prezent si el la deschiderea anului universitar din Agronomie, a spus ca studentii care termina cursurile acestei universitati au sanse sa se angajeze in domeniul pentru care s-au pregatit.

"Eu revin cu placere in fiecare an la deschiderea anului universitar, mai ales la aceasta Universitate m-am format, cu emotii ca toti studentii care erau astazi (miercuri - n.r.) in sala. Nu e usor sa vorbesti in fata cadrelor didactice care te-au format si vreau sa le spun un singur lucru: sa fie mandri ca au ales aceasta Universitate, este o universitate prestigioasa intr-un domeniu zic eu din ce in ce mai important pentru Romania. Un domeniu care se dezvolta, creeaza locuri de munca si oportunitati de a-si dezvolta propria afacere", a spus Daniel Constantin.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Remus Pricopie deschidere an universitare, #Pricopie universitati someri, #Daniel Constantin studenti Agronomie , #ministrul Educatiei