Ministrul Educatiei: Nu se va mai intra la liceu cu medii mai mici de 5

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 15:34
2869 citiri
Ministrul Educatiei: Nu se va mai intra la liceu cu medii mai mici de 5
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat joi ca, incepand cu 2015, elevii nu vor mai intra la liceu cu note sub cinci, iar, din 2014, scoala profesionala va incepe dupa terminarea clasei a VIII-a.

"Din 2015 vrem sa nu se mai intre la liceu cu note mai mici de 5 si copiii de cinci ani sa intre obligatoriu in educatia formala (grupa mare de la gradinita - n. red.). Iar din 2014, scoala profesionala va incepe dupa terminarea clasei a VIII-a si va dura trei ani, devenind astfel o alternativa la admiterea la liceu, pentru cei care nu vor neaparat o diploma de Bac cu care sa mearga mai departe la facultate", a declarat Remus Pricopie, potrivit Adevarul.

Ministrul Educatiei: Salariile profesorilor ar putea creste

Anuntul a fost facut de ministru la prezentarea bilantului anului scolar 2012-3013 in Capitala.

La ora actuala, cei care doresc sa urmeze o scoala profesionala o pot face doar dupa terminarea clasei a X-a. Mai mult, la admiterea in licee, nu exista momentan nicio limita de nota, rezultatul fiind definitoriu doar pentru incadrarea la institutia scolara unde elevul urmeaza sa se inscrie.

Ministrul a tinut sa precizeze si faptul ca, in perioada urmatoare, se va incerca majorarea salariilor mici din invatamant: "Vom incerca, in primul rand, sa crestem salariile mici, dupa aceea si restul".

#Remus Pricopie minister admitere liceu, #liceu scoala profesionala admitere peste cinci, #reguli admitere schimbate , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Cind am intrat eu la Liceul Lazar, ultima medie de intrare a fost in