Ministrul Educatiei promite ca nu va desfiinta Biblioteca Pedagogica, dupa un protest

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 09:03
1307 citiri
Ministrul Educatiei promite ca nu va desfiinta Biblioteca Pedagogica, dupa un protest
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a promis, marti, ca Biblioteca Pedagogica Nationala "I.C. Petrescu" va continua sa functioneze si niciun angajat nu va fi concediat si vor fi platite salariile.

Angajatii au protestat, marti, la Biblioteca Pedagogica, fata de ceea ce ei considera a fi desfiintarea institutiei, aceasta devenind sectie a Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I". Decizia a fost luata intr-o ordonanta de urgenta adoptata la sfarsitul lui 2013, reaminteste Realitatea TV.

Pricopie a explicat ca organizarea Bibliotecii Pedagogice ca sectie a Bibliotecii Centrale Universitare este necesara ca urmare a retrocedarii imobilului in care functiona prima dintre acestea. "Va fi stabilit un calendar pentru transferarea cartilor Bibliotecii Pedagogice", a mai spus ministrul.

Bibliotecarii protesteaza - Guvernul, acuzat ca este anticultural si antinational

Potrivit unei scrisori deschise adresate Guvernului de catre bibliotecari, imobilul care a functionat ca sediu al Bibliotecii Pedagogice Nationale "I.C. Petrescu" este retrocedat inca din anul 2006, insa proprietarii erau dispusi sa-l vanda, conducerea institutiei incercand inca de atunci sa faca demersurile necesare rezolvarii problemei cladirii.

Biblioteca Pedagogica are ca atributii participarea la programul de specializare a personalului didactic din invatamantul prescolar, primar, gimnazial, liceal si postliceal si asigurarea indrumarii metodologice pentru bibliotecile caselor corpului didactic si pentru biliotecile scolare.

#Remus Pricopie Biblioteca Pedagogica, #Biblioteca Pedagogica desfiintare , #ministrul Educatiei