Ministrul Educatiei: Reforma manualelor continua. Educatia nu poate sta in loc

Joi, 08 August 2013, ora 20:56
1003 citiri
Ministrul Educatiei: Reforma manualelor continua. Educatia nu poate sta in loc
Foto: arhiva

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a trimis joi un comunicat prin care doreste sa lamureasca problema aparitiei noilor manuale scolare.

"Decizia Ministerului Educatiei Nationale de a realiza reforma manualelor ramane ferma, iar calendarul stabilit in urma dialogului social, dialog la care au luat parte si reprezentantii editorilor, va fi respectat.

Reforma manualelor este parte a procesului de modernizare a sistemului de invatamant romanesc si presupune atat actualizarea continutului, in conformitate cu planul-cadru de invatamant, cat si introducerea alternativei manualelor digitale", a transmis ministrul.

Mai mult, Remus Pricopie a dorit sa anunte si faptul ca s-a decis prelungirea cu 6 luni a perioadei pana la care trebuie sa fie gata manualele.

"Reamintesc ca, in perioada mai-iulie, am lansat in dezbatere publica Metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I si a II-a. La momentul respectiv am inteles opozitia unora dintre editori, care au reclamat faptul ca nu au timp sa tipareasca noile manuale. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis sa prelungim cu 6 luni perioada pana la care sa fie gata manualele. In acest moment, suntem in calendarul stabilit", a continuat ministrul.

La finalul mesajului transmis sub forma de comunicat, ministrul face si cateva precizari la adresa predecesorilor sai din Guvern.

"Lipsa vointei, blocajele politice si uneori interesele financiare ale unor actori implicati in proces nu au permis pana acum o modernizare a manualelor. Lucrurile insa se vor schimba. Educatia nu poate sta in loc din motive ce nu au nicio legatura cu interesele elevilor, ale scolii si ale societatii in ansamblul sau", a incheiat ministrul.

#Educatie Pricopie manuale calendar scoala , #ministrul Educatiei
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
De cate ori se schimba primarii si ministrii educatiei