Dialogurile Ziare.com: Asigurarea locuinței, primul scut în calea dezastrelor naturale

Ministrul Educatiei: Testarile de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a nu vor fi trecute in catalog

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 11:53
754 citiri
Ministrul Educatiei: Testarile de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a nu vor fi trecute in catalog
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca rezultatele testarilor din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a nu vor fi trecute in catalog, ele fiind organizate pentru a se vedea diferentele dintre evaluarea la clasa si cea de tip national.

"In catalog vom avea notele sau calificativele de la clasa. Insa aceste testari le vom face tocmai pentru a vedea ce se intampla la nivel national si pentru a vedea diferentele dintre evaluarea la clasa si o evaluare de tip national.

Nu trebuie sa fie sperietoare aceste evaluari. Sunt absolut normale, nu doar in Romania se introduc aceste evaluari, sunt si in alte tari, plecandu-se de la ideea ca nu este admisibil ca prima evaluare din sistem sa o faci dupa 8 ani de scoala. Atunci avem nevoie de semnale mult mai devreme pentru a vedea daca in anumite scoli, in cazul anumitor elevi, directia nu este cea corecta. Adica elevii respectivi nu reusesc sa invete suficient cat sa faca fata unor testari de nivel mediu", a declarat ministrul Pricopie.

In opinia lui Pricopie, aceste evaluari vor reprezenta "radiografii" ale sistemului de invatamant.

"Aceste evaluari din clasele a II-a, a IV-a, a VI-a vor reprezenta acele radiografii pe care le vom avea in raport cu sistemul inaintea primului examen national care va ramane Evaluarea Nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a", a spus Pricopie.

Totodata, el si-a manifestat speranta conturarii ideii de teatru in scoli.

"Putem sa avem elemente de literatura pentru ca evident o piesa de teatru pusa in scena are in spate un autor care a fost sau nu studiat la limba romana. Daca nu a fost studiat el este studiat suplimentar. Si iata cum poti sa pleci de la o lucrare, o nuvela, o piesa de teatru si sa ajungi la dimensiunea mai dinamica, mai placuta a acestei carti", a mai spus ministrul Educatiei.

#testari ministrul educatiei radiografie sistem, #Pricopie testari radiografie sistem , #ministrul Educatiei