Oficial: Remus Pricopie, propunerea PSD si Pro Romania pentru premier

Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 18:08
12929 citiri
Oficial: Remus Pricopie, propunerea PSD si Pro Romania pentru premier

Marcel Ciolacu a anuntat ca Remus Pricopie va fi propunerea de premier cu care PSD si Pro Romania vor merge la consultarile de la Cotroceni.

Decizia a fost anuntata de seful interimar al PSD, dupa o intalnire cu Victor Ponta.

"Am avut o discutie cu domnul Ponta si vom merge impreuna cu o singura nominalizare la Cotroceni, in persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educatiei, un pro-european si un pro-american", a declarat liderul PSD.

Ciolacu a evitat sa raspunda daca ALDE sustine aceasta propunere.

La randul sau, liderul Pro Romania a catalogat drept "trei luni de crize si de scandaluri" guvernarea liberala.

"Cand exista o criza, trebuie sa vii cu o solutie, nu inseamna ca va fi si acceptata de dl Iohannis", a precizat Victor Ponta.

Cine este Remus Pricopie

Remus Pricopie a fost ales in decembrie 2019 in functia de rector al SNSPA.

El se afla la al doilea mandat de rector al SNSPA, iar in perioadele 2005-2007 si 2008-2012 a fost decan al institutiei.

Remus Pricopie este profesor universitar, specializat in comunicare publica, participare publica, educatie, politici publice si dezvoltare durabila. A studiat si efectuat stagii de specializare in noua universitati din cinci tari.

A fost ministrul Educatiei si Cercetarii in perioada 2012-2014. In prezent este si presedintele Bordului Comisiei Fulbright US - Romania, vicepresedinte al Asociatiei Internationale a Universitatilor - IAU, presedinte al Forumului Academic Permanent Uniunea Europeana - America Latina si membru al World Academy of Art and Science (WAAS).

Klaus Iohannis i-a acordat, in 2019, Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler.

Guvernul Orban a cazut dupa trei luni

Dupa trei luni de la investire, Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura, cu votul a 261 de senatori si deputati de la PSD, UDMR si de la alte partide.

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, a anuntat ca va discuta cu Victor Ponta, presedintele Pro Romania, in privinta unei propuneri comune de premier, cu care cele doua partide se vor prezenta la Cotroceni.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...