Pricopie, explicatii despre demiterea sefului Institutului Geologic - ce greseala a comis

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 16:37
3296 citiri
Pricopie, explicatii despre demiterea sefului Institutului Geologic - ce greseala a comis
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Remus Pricopie, a declarat joi in legatura cu demiterea directorului de la Institutul de Geologie, ca acest lucru s-a intamplat din cauza faptului ca cel in cauza a transmis public mesaje neverificate stiintific.

"Atunci cand te afli intr-o situatie delicata, poate chiar critica, asa cum este situatia cutremurelor din Galati, este bine sa existe o buna coordonare intre toate institutiile specializate, iar mesajele care se transmit public sa fie verificate si din punct de vedere stiintific.

Marincea, dupa demiterea de la IGR: Cineva are o imagine falsa ca as fi un adversar al unui anumit proiect minier

Din pacate, desi exista un comitet care s-a constituit - domnul Costoiu coordoneaza acest comitet -, au existat din partea domnului director mesaje neverificate stiintific si care au produs si pot in continuare sa produca o serie de probleme la nivelul societatii", a precizat Pricopie, la o dezbatere pe tema tranzitiei de la scoala la viata activa.

In context, el a mai spus ca, in afara informatiilor difuzate public, lui Stefan Marincea i se mai imputa probleme de respectare a legii.

"Domnul director, in acest moment, se pare ca are mai multe probleme si nu doar o problema, legate de legislatie si de respectarea legii. Tocmai pentru ca problema este foarte delicata, mai intai trebuie sa avem un tablou foarte clar si dupa aceea se va comunica, in conformitate cu legea, pe marginea acestui subiect", a spus ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Seful Institutului Geologic, demis: Tind sa cred ca are legatura cu opozitia fata de RMGC

Potrivit Ministerului Educatiei, directorul Institutului de Geologie al Romaniei, Stefan Marincea, a fost schimbat miercuri din functie ca urmare a modului defectuos in care a gestionat si a comunicat public rezultate preliminare ale cercetarilor efectuate in zona Izvoarele-Slobozia Conachi, din judetul Galati, unde a avut loc recent o activitate seismica insemnata.

Citește și:
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Fostul premier Mihai Tudose apără pensiile militarilor: ”Uite cât are domnul Ciucă, 180 de milioane”
Europarlamentarul Mihai Tudose ia apărarea subofiţerilor şi ofiţerilor de rang inferior care au pensii de 2.000, 3.000 şi 4.000 de lei, precizând că acestea nu sunt pensii nesimţite....
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Secretul aflat de fostul primar Viorel Lis despre soția sa cu 35 de ani mai tânără: ”Eu credeam că i-a plăcut”
Viorel Lis (79 de ani), fost primar al Bucureștiului în perioada 1998-2000, a făcut dezvăluiri despre căsnicia sa cu Oana, o femeie cu 35 de ani mai tânără. Viorel și Oana Lis sunt...
#Remus Pricopie Stefan Marincea, #Remus Pricopie Marincea demis, #sef Institut Geologic demis , #ministrul Educatiei