Pricopie: Fondul clasei ar putea aduce un plus la bugetul Educatiei

Sambata, 18 Mai 2013, ora 09:03

   

Pricopie: Fondul clasei ar putea aduce un plus la bugetul Educatiei
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, vineri, la Sibiu, ca doreste stabilirea de reguli clare de constituire a fondului clasei. In acest fel, s-ar asigura o sursa de crestere a bugetului", care ar putea fi de circa "5% in bugetul Educatiei".

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca in multe scoli din Romania exista un fond al clasei, gestionat, de obicei, de parinti, si "ar fi foarte bine" ca acesta sa fie legalizat.

"Eu cred ca ar fi foarte bine daca acest fond al clasei ar fi la lumina, ar fi oficializat si ar exista reguli clare de utilizare si constituire a lui", a declarat Remus Pricopie.

Acesta a adaugat ca a mai vorbit despre acest subiect in cateva randuri si s-a inteles ca ar exista o obligatie din partea parintilor de a contribui la fondul clasei, odata legalizat.

Oana Badea, despre scurtarea anului si fondul scolii: O prostie si o nastrusnicie"Vreau sa subliniez ca fondul clasei nu poate sa implice o obligativitate din partea parintilor de a contribui. Cine doreste contribuie, cine nu doreste nu contribuie. In plus, nici nu trebuie sa existe vreo ierarhie a contributorilor, trebuie sa existe o transparenta a sumelor constituite si a modului de utilizare a sumelor", a sustinut ministrul Educatiei.

Potrivit acestuia, sistemul este folosit "peste tot in lume in statele dezvoltate" ca "o sursa de crestere a bugetului".

"Per total, in bugetul Educatiei vorbim de cinci la suta. Este un instrument care se poate folosi si care poate acoperi unele nevoi. Nu vorbim de acele nevoi obligatorii pe care statul trebuie sa le acopere, ci de facilitati suplimentare pe care o scoala le-ar putea avea ca urmare a acestui fond", a afirmat Remus Pricopie.

Acesta nu a putut preciza data la care s-ar putea trece la legalizarea fondului clasei, dar a spus ca "determinarea este clara" in adoptarea acestui proiect.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2156 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
da' tovarasu' pricopie ,
- se pregateste ... fondu' tarii !
McGigi
rank 1
Tovarasul Pricopie...
...uita ca invatamantul primar, gimnazial si liceal este gratuit in Romania. Da, dansul vorbeste deocamdata despre non-obligativitate. Cum spuneam, deocamdata...
Kalle
rank 1
Dispari de aici !
Fondul scolii exista de pe timpul lui Ceausescu. Pricopie nu face altceva decat sa-l puna in legalitate. E primul care face asta. Sau ai impresia cumva ca-l regreta cineva pe Funeriu al vostru ? Doamne fereste !
razek
rank 1
sa dea Ponta banii asa cum a promis
Bai, pa vremea lu Ceasca erau salarii de la 2000 de lei in sus nu ca pe vremea astora cand daca gasesti de lucru cu 1600 sa zici bogdaproste.
McGigi
rank 1
@Kalle
***, Pricopie nu face decat primul pas catre obligativitatea cotizarii la scoala, desi invatamantul e gratuit. Esti bou cu spume, fecior.
razek
rank 1
banii astia sa-i dea Guvernul
De unde drak sa mai dea parintii bani pentru fondul clasei, cand la fiecare inceput de an trebuie sa cumpere ba un dulap, ba tot felul de carti si manuale, ba trebuie inlocuita usa si toate astea dintr-o leafa de mizerie. Sa dea banii Guvernul asa cum au promis in decembrie !
Kalle
rank 1
De acord !
Sa dea banii guvernul, cum dadea guvernul portocaliu de mai inainte. Sau nu ? Aoleu, aia de fapt sunt cei care taiau salariile parintilor si cadrelor didactice cu 25% ! Mai aveti tupeul sa deschideti gura ?
niculaeda
rank 5
@Kalle
- da' avem ! probleme ? ... kalle batuta .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor