Pricopie ii da replica lui Funeriu in scandalul politizarii Evaluarii Nationale

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 22:03
1890 citiri
Pricopie ii da replica lui Funeriu in scandalul politizarii Evaluarii Nationale
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, dezaproba incercarea de politizare a Evaluarii Nationale. Reactia sa vine dupa ce fostul ministru Daniel Funeriu a sugerat ca rezultatele bune au survenit in urma unei decizii politice de a face subiecte mai usoare.

"Ministerul Educatiei Nationale isi exprima dezacordul fata de incercarea de a politiza discutiile pe marginea rezultatelor obtinute de elevi la examenele din cadrul Evaluarii Nationale 2013.

Argumentele corecte si coerente nu pot fi construite decat pe baza unei analize obiective a datelor, cumulate cu cercetarea specialistilor in domeniul stiintelor educatiei.

Orice alta discutie, care vizeaza exclusiv castigul de capital politic, aduce deservicii interesului elevilor si sistemului de invatamant romanesc, in general, care se afla intr-un proces de recastigare a prestigiului.

Deopotriva, acest tip de dezbateri politicianiste aduce prejudicii demnitatii si profesionalismului cadrelor didactice si umbresc munca elevilor si parintilor", se arata intr-un comunicat al ministerului.

Evaluarea Nationala 2013: 77% dintre elevi au trecut examenele - 90%, in Bucuresti

Procopie a precizat ca procentul de 75,91% al mediilor peste 5, obtinut de elevi, la Evaluarea Nationala 2013, este mai mic decat in anul 2010, cand a fost 85,97%, sau in anul 2011, cand procentul atins a fost de 81,79%.

El a adaugat ca elaborarea subiectelor pentru Evaluarea Nationala se face in baza programei de examen parcurse de elevi.

"Subiectele au un grad de dificultate mediu si vizeaza evaluarea competentelor dobandite de elevi pe parcursul ciclului gimnazial. Toate subiectele sunt traduse in 6-8 limbi, in functie de caz.

In procesul de elaborare si selectare a subiectelor pentru Evaluarea Nationala 2013 au fost implicati 250 de profesori, din toata tara, care predau la catedra, sub coordonarea Centrului National de Evaluare si Examinare.

Procesul de elaborare si selectare a subiectelor incepe in luna octombrie a anului precedent examenelor si se incheie in luna iunie a anului in care se sustine Evaluarea Nationala", a adaugat acesta.

Funeriu, despre Evaluarea Nationala: Subiecte mai usoare doar prin comanda politica

Funeriu: Subiecte mai usoare doar prin comanda politica

Reactia sa vine dupa ce Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a spus ca daca subiectele din 2013 au fost mai usoare in comparatie cu anii trecuti, acest lucru s-a facut prin comanda politica.

"Toti elevii care au luat note mari si profesorii lor trebuie felicitati. Daca rezultatele reflecta realitatea, avem un salt, dar stiti ca in viata ce pare prea frumos nu este. Atunci, ne aflam in fata unei fraude instutionalizate, care nu putea fi comadata decat politic", a declarat Funeriu.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Pricopie Funeriu Evaluare Nationala, #Pricopie rezultate Evaluare Nationala, #evaluare nationala rezultate , #ministrul Educatiei