Pricopie ii raspunde lui Funeriu: Profesorii s-au simtit umiliti in mandatul sau

Marti, 16 Iulie 2013, ora 09:50
1777 citiri
Pricopie ii raspunde lui Funeriu: Profesorii s-au simtit umiliti in mandatul sau
Foto: Facebook/Remus Pricopie

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a luat atitudine dupa ce Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a ironizat sistemul de invatamant.

"Nu imi inchipuiam ca dl. Daniel Funeriu ar putea sa imbine, intr-o maniera atat de damboviteana, atacul politic de joasa speta cu discursul de reformator, discurs care, evident, nu i se potriveste", incepe Pricopie un post pe Facebook.

Ministrul sustine ca atat din punctul de vedere al unui profesor, cat si al unui parinte stie foarte bine cum a functionat sistemul de invatamant in perioada in care Funeriu se afla la conducerea ministerului.

"Stiu cat de umilite s-au simtit cadrele didactice, stiu cat de opac a fost ministerul si cat de mult a fost bulversat sistemul in urma unor decizii luate prin dictat", a adaugat el.

Pricopiu a adaugat ca atunci cand se discuta despre Educatie este nevoie de mai mult echilibru, mai multa decenta si, "in mod evident, mai putin politicianism".

Funeriu, despre Andronescu: E disperata, toata lumea vrea sa o scoata din scena

Daniel Funeriu a criticat sistemul romanesc de invatamant, dar si pe Ecaterina Andronescu, dupa ce aceasta a spus ca ar trebui introduse examenele de admitere la facultate.

"Subliniez ca noi (ordin de ministru semnat de domnul Catalin Baba) am introdus, prin Legea educatiei si legislatia subsecventa, examenul de admitere la facultate si la liceu. Tot asa cum am introdus si invatamantul profesional.

Aceasta iesire arata disperarea doamnei Andronescu de a dovedi ca ea face agenda educatiei din Romania, cand, de fapt, toata lumea incerca sa gaseasca o cale eleganta sa o scoata din scena", scrie Daniel Funeriu pe blog.

A.G.

#Remus Pricopie cearta Funeriu, #Pricopie profesori umiliti Funeriu, #profesori umiliti mandat Funeriu , #ministrul Educatiei