Pricopie vrea ca profesorii care au fraudat Bac-ul sa fie exclusi definitiv din sistem

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 14:05
1314 citiri
Pricopie vrea ca profesorii care au fraudat Bac-ul sa fie exclusi definitiv din sistem
Foto: Arhiva

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, este de parere ca profesorii implicati in fraudarea examenului de bacalaureat ar trebui exclusi definitiv din sistemul de invatamant.

Pricopie urmeaza sa analizeze daca acest lucru este posibil din punct de vedere legal, potrivit B1 TV, care citeaza Mediafax.

"Avem, din pacate, aceste cazuri, profesori, cadre didactice implicate in procesul de frauda. Din acest moment incepe o procedura juridica si trebuie sa fim foarte atenti sa nu cumva sa gresim. Din punctul meu de vedere, eu i-as scoate din invatamant azi si i-as scoate pentru totdeauna.

Insa trebuie sa lucram cu juristii, juristii de la ministerul Educatiei, juristii de la inspectorate si sa vedem care sunt instrumentele legale pentru a clarifica acest lucru", a precizat Pricopie, luni, la Constanta.

Frauda la Bac: Fosta directoare de la Bolintineanu si alte 3 persoane, trimise in judecata

Ministrul Educatiei considera ca legislatia ar trebui modificata, pentru ca este prea indulgenta cu persoanele implicate in fraudarea examenului.

"Am mai avut diverse situatii in care noi am considerat ca nu este potrivit sa reprimim in sistem persoane care au fost condamnate sau apropo de situatia aceasta a fraudei la diferite examene.Legislatia inca este indulgenta, iar noi vom lucra cu Ministerul Justitiei in urmatoarele luni astfel incat legislatia, nu vreau neaparat sa fie dura, dar trebuie sa fie corecta.

Frauda la Bac: Noi suspiciuni de spaga intr-un liceu din judetul Timis (Video)

O persoana, un profesor, care decide sa intre intr-o astfel de ecuatie, respectiv sa fraudeze examenul, dupa parerea si-a pierdut statutul de cadru didactic in momentul in care a facut acest gest. Iar odata identificat trebuie eliminat din sistem pentru totdeauna", a adaugat Pricopie.

#Remus Pricopie profesori frauda Bac, #Remus Pricopie profesori eliminati sistem, #Remus Pricopie frauda Bac , #ministrul Educatiei
Comentarii