Pricopie vrea ca profesorii prinsi ca iau mita sa fie concediati inainte de o decizie a instantei

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 15:59
954 citiri
Pricopie vrea ca profesorii prinsi ca iau mita sa fie concediati inainte de o decizie a instantei

Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, vrea ca profesorii prinsi ca iau spaga sa fie dati afara din invatamant imediat, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa se astepte deciziile instantelor in cazul celor prinsi asupra faptului.

"In momentul de fata, pe agenda Guvernului este o modificare la Legea Educatiei, prin care, am discutat si cu sindicatele si au fost de acord, astfel de abateri sa fie pedepsite imediat.

Pentru ca Legea Educatiei ofera unele instrumente in momentul de fata pentru a interveni in cazuri speciale si de abateri, dar nu ofera, de exemplu, un instrument foarte clar de a pedepsi profesoarele de la Constanta, care sunt inregistrate pe camera video cum iau mita.

Am eliberat din functie inspectori scolari generali, am eliberat din functie inspectori scolari generali adjuncti, inspectori de specialitate, directori. In momentul in care a aparut problema de la Bolintineanu, in doua ore, toti cei implicati si cu functii de conducere au fost eliberati", a precizat ministrul Educatiei, luni dimineata, la iesirea de la festivitatile de deschidere a anului, de la la Scoala nr. 17 din Capitala.

Astfel, daca proiectul de lege va intra in vigoare, profesorii filmati in timp ce primesc spaga vor putea fi eliberati din functie pe loc, inainte ca justitia sa dea o sentinta in cazul acestora.

#Remus Pricopie profesori spaga, #profesori mita dati afara, #profesori spaga eliberati functie , #ministrul Educatiei