Remus Pricopie dezvaluie cea mai mare problema a invatamantului preuniversitar

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 07:53

   

Remus Pricopie dezvaluie cea mai mare problema a invatamantului preuniversitar
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, luni seara, ca cea mai mare problema a invatamantului preuniversitar este inconsecventa legislativa.

"Daca e sa fiu disciplinat si in general sunt si raspund la intrebari, problema cea mai mare - si v-o spun dupa 17 ani de munca in acest sector, o buna parte din acesti ani chiar in Ministerul Educatiei - a fost inconsecventa legislativa si nu doar legislativa, dar si de politici publice. Am adoptat la un moment dat anumite politici, n-am avut rabdare sa cantarim, sa vedem daca suntem pe directia cea buna, sa facem calibrari. De multe ori a venit un alt ministru si a spus: 'Nu, nu facem asa, facem invers'", a declarat Remus Pricopie, la Digi24.

Pricopie vrea ca profesorii prinsi ca iau mita sa fie concediati inainte de o decizie a instantei

Pricopie a adaugat ca prin prisma functiei pe care o ocupa incearca sa aduca numai lucruri bune in sistem.

"Or, eu cred ca acest lucru trebuie sa il avem in vedere, motiv pentru care eu, ca ministru, incerc sa continui tot ceea ce este bun in sistem, iar in momentul in care introduc un lucru nou, sa fie foarte bine argumentat si nu pentru ca vrea ministerul sau pentru ca vrea ministru", a precizat Pricopie.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1358 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
just_comment
rank 5
HAHAHA
Cea mai mare problema a invatamantului, in general, este SUBFINANTAREA!

Mai multi bani -> scoli corect dotate (cel putin la nivelul anului... 1981, pentru laboratoare de Fizica/Chimie/Biologie...) + programe stabilite cu cap -> performanta in crestere pentru elevul mediu -> salarii mai bune pentru profesori -> cresterea calificarii fortei de munca + cresterea nivelului de accedere in Universitati -> cresterea calitatii invatamantului superior.

Totul se intampla intr-o succesiune logica: distrugi preuniversitarul, in cel mult 10 ani efectele se simt puternic in universitar. Repui preuniversitarul pe o baza corecta, in cel putin 10 ani universitarul incepe sa se redreseze... Cauza si efect...
silvia_h
rank 5
Ministrul "decât" are curajul sa iasa public?
Sunt multe probleme cu care se confrunta invatamantul romanesc, una mai grava decat alta, probleme nerezolvate de nici un guvern pentru ca, n-asa? pană si voi, politicienii, ati aflat ca un popor educat, informat este pericol pentru clasa politica. Voi nu stiti decat sa furati, sa mintiti si sa va bateti joc de popor, nu sa faceti ceva pentru binele romanilor. Stii tu ministrule, cati copii nu merg la scoala din cauza saraciei? Asta este una din marile probleme ale invatamantului preuniversitar... Neputinta de a urma macar cursurile scolii generale.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor