Romania, sub zapada: Ministrul Educatiei, despre vacanta elevilor si recuperarea cursurilor

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 19:04
2519 citiri
Romania, sub zapada: Ministrul Educatiei, despre vacanta elevilor si recuperarea cursurilor
Foto: Facebook/Remus Pricopie

In conditiile in care multe scoli din Capitala si restul tarii au fost inchise din cauza zapezii si viscolului, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat marti ca situatia scolara pe semestrul I poate fi incheiata si in prima saptamana din semestrul al II-lea.

"As vrea sa clarific unele aspecte legate de situatia la invatatura de la sfarsitul semestrului. Situatia scolara a elevilor pote fi incheiata si in prima saptamana din semestrul al II-lea, in cazul in care acest lucru nu poate fi realizat pana vineri. Acum suntem foarte interesati de siguranta elevilor si a profesorilor", a declarat ministrul, in contextul intreruperii cursurilor in Bucuresti si in mai multe judete aflate sub avertizari meteo, informeaza Realitatea TV.

Potrivit acestuia, structura anului scolar nu va fi modificata din cauza suspendarii cursurilor: "Nu se modifica structura anului scolar. Vacanta dureaza, asa cum prevede structura anului scolar, din 1 februarie si pana in 9 februarie".

Inca nu s-a luat o decizie in ceea ce priveste recuperarea orelor, a mai spus Pricopie. O hotarare in acest sens se va lua pe parcursul semestrului al II-lea. Fiecare judet va decide recuperarea in functie de problemele specifice, a afirmat ministrul.

Cursurile au fost suspendate in ultimele zile in Bucuresti si judetele aflate sub avertizari de cod portocaliu sau galben. Miercuri, scolile din judetele aflate sub avertizare de cod portocaliu de viscol raman inchise.

Codul portocaliu pune lacatul pe scoli: Cursuri suspendate din nou, in Bucuresti si 12 judete

Capitala si 14 judete din sudul si estul tarii vor fi, miercuri, sub avertizare de cod portocaliu de viscol. Inca 10 judete se afla sub avertizare de cod galben.

#vacanta elevi Remus Pricopie, #recuperare ore pierdute scoli, #program elevi zapezi, #cursuri intrerupte scoli, #scoli inchise zapada, #reluare cursuri Remus Pricopie , #ministrul Educatiei