Romania, sub zapada: Scolile si gradinitele vor fi inchise si joi in Bucuresti si 14 judete

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 16:23
2676 citiri
Romania, sub zapada: Scolile si gradinitele vor fi inchise si joi in Bucuresti si 14 judete

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, la Guvern, ca a solicitat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti sa reevaluzeze situatia scolilor si gradinitelor pentru joi, iar in urma acestei discutii a fost convenit, in final, ca unitatile sa ramana totusi inchise joi.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti anuntase anterior, oficial, ca joi vor fi reluate cursurile in invatamantul prescolar, primar, gimnazial si liceal in Capitala.

Romania, sub zapada Cod rosu de viscol, stare de alerta, scoli in continuare inchise

Aflat la Guvern, ministrul a anuntat insa ca a solicitat modificarea acestei decizii.

"Initial, in urma discutiei cu Primaria, la Inspectoratul Municipiului Bucuresti s-a decis ca unitatile de invatamant sa functioneze normal joi. Am cerut insa reanalizarea acestei situatii deoarece, chiar daca maine nu va mai ninge, sunt totusi 240.000 de elevi, de la gradinita pana la liceu si am cerut Inspectoratului sa lase scolile inchise si maine", a spus Pricopie.

El a precizat totodata ca unitatile de invatamant vor fi inchise si in judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea.

In judetele Bacau, Dambovita, Iasi, Mehedinti si Vaslui vor fi inchise doar o parte dintre unitati.

Romania, sub zapada: Cod rosu de viscol pentru sase judete

Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sambata 1 februarie pana duminica 9 februarie.

Scolile si gradinitele din Capitala au fost inchise luni, marti si miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

#scoli inchise Bucuresti, #scoli inchise ninsori, #scoli inchise viscol, #scoli inchise cod portocaliu , #ministrul Educatiei