Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Rezultatul anchetei facute de Avocatul Poporului la Ditrau: Conflictul e mai vechi, s-a acutizat dupa aparitia celor doi brutari din Sri Lanka

Vineri, 07 Februarie 2020, ora 12:25
5886 citiri
Rezultatul anchetei facute de Avocatul Poporului la Ditrau: Conflictul e mai vechi, s-a acutizat dupa aparitia celor doi brutari din Sri Lanka
Foto: Arhiva Hepta.ro

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu si a efectuat o ancheta in cazul celor doi brutari din Sri Lanka, angajati cu forme legale la Ditrau, judetul Harghita, mentionand ca aparitia celor 2 cetateni din Sri Lanka a acutizat conflictul deja existent dintre conducerea brutariei si fosti angajati.

"In localitatea Ditrau exista un conflict local mai vechi de natura economica intre societatea comerciala AGM Eco Corporate SRL, pe de o parte, si cativa fosti angajati ai acesteia, pe de alta parte.

Aparitia celor doi cetateni sri-lankezi a acutizat acest conflict si a condus la manifestari excesive si intolerante din partea mai multor cetateni. Un rol insemnat l-au jucat si lipsa de informatie, dar si temerile nefondate ale localnicilor referitoare la statutul cetatenilor straini angajati in cadrul agentului economic. Nu in ultimul rand, retinem conduita neadecvata a preotului capelan din comunitate care, de asemenea, a contribuit la aprofundarea conflictului", potrivit unui comunicat al AP.

AP afirma ca aceasta situatie a fost posibila si in contextul "unor informatii eronate si nefundamentate" venite din surse mass-media.

"Avocatul Poporului precizeaza ca mare parte din conflict s-a derulat prin intermediul unei cunoscute retele de socializare, fapt ce a condus la propagarea acestuia in mediul online. Astfel, a fost observat faptul ca vehementa manifestarilor neadecvate a dobandit amplitudine in spatiul virtual.

In timpul anchetei efectuate de reprezentantii Avocatului Poporului, in cadrul discutiilor purtate cu persoane din comunitatea locala, cu patronii brutariei, cu cei doi muncitori din Sri Lanka, au constatat ca situatia se calmase, comunitatea regreta ca s-a ajuns intr-o situatie nedorita, cei doi muncitori se simteau in siguranta si continuau sa vina la lucru", informeaza AP.

Reprezentantii institutiei Avocatul Poporului au constatat ca primarul localitatii "a gestionat corespunzator situatia" si a depus toate diligentele in vederea evitarii escaladarii conflictului.

Mai mult decat atat, in vederea preintampinarii unor astfel de situatii pe viitor, primarul din localitate a initiat un dialog cu cadre universitare de la Universitatea Babes-Bolyai in vederea elaborarii unor campanii de informare referitoare la prevenirea si combaterea fenomenelor sesizate. Cazul va continua sa ramana in atentia Avocatului Poporului impreuna cu subiectul drepturilor strainilor aflati pe teritoriul Romaniei, mentioneaza AP.

Cu aceasta ocazie, institutia Avocatul Poporului reaminteste faptul ca are in curs de elaborare un Raport special privind discursul instigator la ura, care va aborda pune inclusiv pe chestiunea lipsei de reglementare a mediului online cu privire la manifestarile instigatoare la ura.

Pe 29 ianuarie, aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrau s-au adunat in fata primariei, ei fiind nemultumiti ca o fabrica de paine din localitate a angajat doi brutari din Sri Lanka. Oamenii sustineau ca le e teama ca la ei in comuna "sa nu vina un val de migranti", care sa le impuna cultura lor si sa le puna in pericol siguranta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Avocatul Poporului caz Ditrau, #Avocatul Poporului ancheta Ditrau , #avocatul poporului
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Este mai vechi si de natura etnica . Cati locuitori de alta etnie
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5