Liberalii au depus cererea de revocare a Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului: Si-a depasit mandatul constitutional

Luni, 22 Iunie 2020, ora 12:39
4203 citiri
Liberalii au depus cererea de revocare a Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului: Si-a depasit mandatul constitutional
Foto: Facebook/ Florin Roman

UPDATE Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a afirmat luni ca prin demersurile din ultima perioada Renate Weber nu mai este de mult Avocatul Poporului.

"Noi consideram ca institutia Avocatului Poporului trebuie sa fie o institutie care sa apere drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor romani, care sa fie de partea romanilor care respecta legea, nu de partea romanilor care incalca cu buna stiinta legea, sa nu fie reprezentantul in actiunile pe care le intreprinde al PSD si al acolitilor PSD si sa fie reprezentantul cetatenilor, iar din punctul nostru de vedere s-a ajuns mult prea departe. Sa consideri medicii, cadrele medicale, toti angajatii spitalelor ca si cum ar fi administratori de lagare de detentie este ceva inacceptabil, lucrurile sunt impinse dincolo de orice fel de imaginatie. De asemenea, atacarea la CCR a reglementarilor prin care s-au acordat amenzi catre cei care nu au respectat legea a aratat ca Avocatul Poporului s-a pus de partea celor maxim 1% din populatie care nu au respectat legea si care au fost amendati pentru faptul ca nu au respectat legea. Toate demersurile facute in ultima perioada de Avocatul Poporului imi arata ca de mult nu mai este Renate Weber Avocatul Poporului, ci a ramas cum era Ciorbea inainte - avocat al PSD. (...) Ultimul atac a fost atacul impotriva legii privitoare la impozitarea pensiilor speciale", a declarat Orban dupa sedinta Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la sediul central al partidului.

El a aratat ca liberalii vor incerca sa obtina sustinerea necesara pentru revocarea din functia de Avocat al Poporului a Renatei Weber.

"Ne vom stradui. (...) Atunci vom vedea daca PSD sprijina cu adevarat suprataxarea pensiilor speciale. Daca voteaza demiterea Avocatului Poporului, inseamna ca sprijina cu adevarat. Daca nu, nu", a mai afirmat Orban.

Liberalii au depus luni, 22 iunie, la Parlament cererea de revocare din functia de Avocat al Poporului a Renatei Weber. Potrivit legii, pentru revocarea Avocatului Poporului este nevoie de votul majoritatii parlamentare.

"Am demarat astazi procedurile de revocare din functia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber. Primul pas il constituie depunerea cererii de revocare pe care o semneaza liderul de grup al PNL de la Senat si subsemnatul, in calitate de lider de grup de la Camera Deputatilor. Cererea de revocare a fost depusa astazi la Biroul permanent si in principiu are doua capete de acuzare.

Primul capat de acuzare este cel referitor la conflictul de interese in care se gaseste doamna Renate Weber - un slujbas al statului si al poporului ar trebui sa fie care actioneaza impotriva poporului si impotriva statului, Practic, doamna Renate Weber, prin acel atac la Curtea Constitutionala a Romaniei, isi protejeaza propria pensie speciala de care beneficiaza in calitate de Avocat al Poporului, iar al doilea capat de acuzare in solicitarea noastra de revocare este depasirea mandatului constitutional prin instituirea mecanismului de tortura pe spitalele COVID si sunt detaliate cele doua aspecte. Sesizarea are si un caracter juridic destul de pronuntat", a spus Florin Roman, inainte de sedinta BEx a PNL, care are loc la sediul central al partidului.

El a aratat ca au fost demarate discutiile cu parlamentarii pentru sprijinirea acestui demers.

"Am observat ca PSD sau o parte din PSD face scut in jurul doamnei Weber. Eu cred ca acea parte din PSD care face scut in jurul doamnei Renate Weber va trebui sa explice in zilele urmatoare, mai ales ca se apropie doua campanii electorale, cea de la locale si cea de la parlamentare, cum se face ca 5 milioane de romani care au muncit 30-40 de ani si primesc o pensie pe contributivitate nu sunt discriminati, iar specialii doamnei Renate Weber si ai PSD sunt bine mersi si nu are nimeni voie sa-i deranjeze nici macar cu o singura floare. (...) Eu va spun ca si de la PSD nu e toata lumea lamurita ca trebuie sa faca scut doamnei Renate Weber", a adaugat Florin Roman.

Liberalul a sustinut ca Renate Weber a incalcat articolul 72 din Constitutie, referitor la conflictul de interese.

"Va solicitam sa procedati la sesizarea comisiilor juridice ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru audierea doamnei Renate Weber, Avocat al Poporului, in vederea intocmirii unui raport prin care sa se propuna Camerei Deputatilor si Senatului intrunite in sedinta comuna, demiterea acesteia din functia de demnitate publica in care a fost numit", se arata in solicitarea depusa de liberali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Florin Roman Renate weber, #Florin Roman avocatul poporului, #revcoare avocatul poporului , #avocatul poporului