Alegeri europarlamentare 2014: Renate Weber, aparatoarea romanilor din UK

Luni, 05 Mai 2014, ora 09:02
3125 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Renate Weber, aparatoarea romanilor din UK

Europarlamentarul PNL Renate Weber se afla pe pozitia a cincea a listei liberalilor pentru alegerile europarlamentare din 25 mai.

In varsta de 58 de ani, Renate Weber candideaza pentru un al treilea mandat de europarlamentar, dupa cele din 2007 si 2009.

PNL a depus listele pentru europarlamentare - Antonescu: Speram la reprezentari demne in Europa (Video)

PNL a finalizat lista la europarlamentare - vezi cine se afla pe primele locuri (Video)

Fost consilier al presedintelui Basescu si aceeasi vechime in PNL ca si in PE

De profesie avocat, europarlamentarul liberal a intrat relativ recent in politica, in septembrie 2007, cand s-a inscris in PNL si, la scurt timp, a ajuns in Parlamentul European pe listele partidului.

Timp de un an, intre decembrie 2004 si decembrie 2005, a fost consilierul presedintelui Traian Basescu pe probleme constitutionale si legislative. De asemenea, in perioada 1998-2007, a ocupat functia de presedinte al Fundatiei Soros Romania, cu o scurta intrerupere in timpul in care a fost consilier prezidential.

In anul 2008, a fost lider al Delegatiei Parlamentului European de monitorizare a referendumului constitutional din Ecuador, iar ulterior, in anii 2009 si 2010, a fost lider al unor misiuni ale Uniunii Europene de monitorizare a unor alegeri din Bolivia si Burundi. De asemenea, in anul 2000 a fost judecator ad-hoc la CEDO. Inainte de a deveni europarlamentar, a avut o activitate intensa in domeniul apararii drepturilor omului.

Activitatea in Parlamentul European, in cifre

Renate Weber are 375 de activitati in Parlamentul European, potrivit MEPranking.eu, in actuala legislatura. Ea are 69 de luari de cuvant in plenul PE, 123 de intrebari parlamentare, precum si 106 propuneri de rezolutie.

De asemenea, are patru rapoarte in calitate de raportor, potrivit paginii sale de pe site-ul Parlamentului European, toate in Comisia pentru Libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE). In acelasi timp, are si 12 rapoarte in calitate de raportor alternativ, dintre care 9 in aceeasi comisie LIBE, iar cu un total de 16 rapoarte se afla pe locul sase in randul europarlamentarilor romani in aceasta privinta.

Totodata, cu o prezenta de 86 la suta la sedintele din plenul Parlamentului European, se afla pe locul 18 din acest punct de vedere, in randul eurodeputatilor romani.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Europarlamentare 2014: De unde avem de ales pe 25 mai - Iata candidatii

In actuala legislatura, europarlamentarul PNL este membru in Comisia pentru libertati civile, justitie si afaceri interne, in Delegatia pentru relatiile cu tarile din Comunitatea Andina, precum si in Delegatia la Adunarea Parlamentara Euro-Latinoamericana. De asemenea, este membru supleant in Comisia pentru afaceri externe, in Delegatia la Comisia parlamentara mixta UE-Mexic, in Delegatia la Comisia parlamentara mixta UE-Chile si in Delegatia la Adunarea Parlamentara Paritara ACP-UE.

Lupta pentru imigrantii romani din UE si piesa de teatru pentru drepturile omului

In luna martie, Renate Weber a obtinut declansarea unei anchete oficiale in legatura cu sistarea imprumuturilor de subzistenta pentru studentii romani si cei bulgari care invata in Marea Britanie. Eurodeputatul liberal a spus atunci ca le-a cerut comisarilor europeni sa declanseze procedura de infringment impotriva Regatului Unit, deoarece cazul este unul "clar de discriminare".

De asemenea, in luna ianuarie, europarlamentarul PNL a spus despre libera circulatie a muncitorilor europeni in interiorul UE ca este "inadmisibil ca acest drept fundamental sa fie contestat". In acelasi timp, a precizat ca cetania europeana nu este de vanzare si ca acest lucru reprezinta o adevarata problema, si nu cetatenia acordata de Romania moldovenilor.

CE: Ancheta oficiala fata de Marea Britanie pentru nedreptatirea studentilor romani

Renate Weber: Cetatenia europeana nu poate fi de vanzare!

Eurodeputatul a jucat si intr-o piesa de teatru, pe 19 februarie, alaturi de alti europarlamentari, care a fost dedicata respectarii drepturilor omului. La eveniment au participat si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, si presedintele grupului ALDE, Guy Verhofstadt.

Europarlamentarii, actori de ocazie - cine a fost Martin Schulz

Alegeri europarlamentare 2014: Cristian Busoi vrea de la CNAS din nou in Parlamentul European

Alegeri europarlamentare 2014: Norica Nicolai, liderul listei PNL si al delegatiei din PE

Alegeri europarlamentare 2014: Adina Valean isi pastreaza numarul norocos pe lista

Alegeri europarlamentare 2014: Ramona Manescu, pe locul trei al listei PNL, pentru al treilea mandat

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Renate Weber candidat europarlamentare, #Renate Weber PNL alegeri europarlamentare, #candidati PNL europarlamentare, #lista candidati PNL, #Weber candidat PNL europarlamentare , #europarlamentar