Homosexualii lui Cernea baga zazanie in PNL

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 09:41
2636 citiri
Homosexualii lui Cernea baga zazanie in PNL
Foto: Arhiva Ziare.com

Declaratia liberalului Puiu Hasotti, care a apreciat ca homosexualii sunt "oameni bolnavi", este criticata chiar de colegii sai de partid.

Europarlamentarul PNL Renate Weber scrie, pe contul sau de Facebook, ca a urmarit reactiile provocate de propunerea lui Cernea si regreta felul in care a fost perceputa si prezentata. Mai deranjanta i se pare, insa, atitudinea colegului sau, Puiu Hasotti.

"Am vazut initiativa lui Remus Cernea privind parteneriatul civil, pentru heterosexuali si homosexuali deopotriva, precum si reactiile de acasa. Pacat ca, din diverse motive, initiativa lui a fost prezentata si perceputa ca o chestie de imagine personala sau chiar mai rau. In realitate, parteneriatul civil exista in multe tari europene, nediscriminatoriu pentru heterosexuali si homosexuali, iar legislatia europeana privind libertatea de miscare se refera inclusiv la recunoasterea consecintelor juridice pentru persoanele de acelasi sex, aflate in parteneriate civile", puncteaza europarlamentarul.

Ar trebui legalizat concubinajul pentru cuplurile homo si heterosexuale? Sondaj Ziare.com

Weber subliniaza ca ii este foarte greu sa inteleaga cum in Romania, la mai bine de zece ani dupa ce am adoptat o legislatie nediscriminatorie atotcuprinzatoare, mai exista politicieni care reactioneaza atat de violent impotriva persoanelor care au o alta orientare sexuala.

"Mai ales, ma supara profund reactia colegului meu, Puiu Hasotti, care pare sa nu inteleaga complexitatea acestei lumi si recurge la formule facile si degradante cu referire la comunitatea homosexualilor. Nu, Puiu, homosexualii nu sunt bolnavi, sunt persoane care au o alta orientare sexuala, care iubesc la fel ca heterosexualii, care urasc in egala masura cu heterosexualii, sufera sau sunt fericiti la fel ca heterosexualii. Si au dreptul de a trai, de a locui cu persoana pe care o aleg, precum si dreptul ca aceasta legatura sa le fie protejata de un stat", conchide europarlamentarul PNL.

Scanalul generat de initiativa lui Cernea

Deputatul USL Remus Cernea a anuntat, vineri, ca vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene.

Comentand initiativa lui Cernea, liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat ca nu are "absolut nimic" sa le reproseze homosexualilor, pe care ii considera "doar niste oameni bolnavi".

"Domnul deputat Remus Cernea se dovedeste un extravagant, ca sa folosesc un cuvant linistit. Eu nu am absolut nimic sa le reprosez homosexualilor, ii consider doar niste oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare fireasca, nu este o relatie naturala, motiv pentru care, dupa parerea mea, nu are absolut nicio sansa", a declarat Puiu Hasotti pentru Stirile ProTV, intrebat despre initiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex.

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, luni, la RFI, ca iesirea publica a liderului senatorilor PNL, Puiu Hasotii, fata de initiativa personala a lui Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil intre persoane de acelasi sex este "disproportionata si regretabila".

Hasotti spune ca homosexualii sunt bolnavi: Accept cere sa fie sanctionat

Asociatia Accept cere Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si Partidului National Liberal "sanctionarea neintarziata" a lui Puiu Hasotti pentru declaratiile acestuia potrivit carora homosexualii sunt "oameni bolnavi" si homosexualitatea "nu este o stare fireasca".

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Weber critica Hasotti, #Weber reactie Hasotti homosexuali, #Hasotti homosexuali bolnavi Cernea , #europarlamentar