Renate Weber: M-a surprins afirmatia lui Antonescu despre apropierea de PPE

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 13:37
3236 citiri
Renate Weber: M-a surprins afirmatia lui Antonescu despre apropierea de PPE

Europarlamentarul PNL Renate Weber se arata "surprinsa" de afirmatiile presedintelui liberal, Crin Antonescu, in El Mundo, privind o apropiere a PNL de PPE. Weber spune ca personal se simte "foarte apropiata de grupul liberal" din PE.

Europarlamentarul liberal a declarat la RFI Romania ca spera ca, daca se va ridica problema in partid, va avea loc mai intai o dezbatere pe aceasta tema, dar nu inainte de alegerile parlamentare din decembrie.

Crin Antonescu a declarat intr-un interviu publicat joi in El Mundo ca PNL se uita cu interes la PPE, cu al carui program politic se aseamana in multe aspecte, desi se simte bine in grupul liberal. Presedintele liberal precizeaza ca exista in PNL o componenta conservatoare, care il situeaza aproape de Partidul Popularilor Europeni.

Renate Weber se arata surprinsa de pozitia lui Crin Antonescu: "M-a surprins aceasta afirmatie din interviul domnului Antonescu. Fara doar si poate, exista in PNL si o anumita parte care este, sa spunem asa, mai conservatoare si poate din perspectiva aceasta s-ar simti mai apropiat de Partidul Popularilor Europeni, dar pe mine, personal, m-a surprins pentru ca pana acum, de fapt, nu am avut deloc nici o discutie in sensul acesta, grupul liberalilor europeni din Parlamentul European tocmai a fost la Bucuresti acum vreo doua-trei saptamani si iarasi nu a existat nici o discutie in sensul acesta".

"Eu, personal, marturisesc sincer ca sunt foarte apropiata de grupul liberal si chiar m-am simtit foarte bine si intotdeauna mi s-a parut ca avem aceleasi idei si ne batem pentru aceleasi principii, iar pana acum, drept sa va spun, in cadrul Parlamentului European, niciodata nu s-a intamplat ca delegatia PNL sa aiba o alta linie de vot, pentru ca ar fi mai apropiata de linia PPE.

Cel mult, cand am avut linii de vot diferite, a fost pentru ca era vorba de un interes national, de un interes al lucratorilor din Romania, al dezvoltarii regionale sau lucruri de genul acesta. Dar din punct de vedere ideologic, noi niciodata nu am intrat in coliziune cu grupul liberalilor europeni", precizeaza europarlamentarul PNL.

Renate Weber spune ca i-ar parea rau daca PNL ar face un pas catre PPE. "E foarte adevarat ca la nivelul PE, grupul liberal este un grup de centru-stanga, in timp ce acasa, PNL-ul sustine tot timpul ca este de fapt de centru-dreapta. Repet, insa, mie mi-ar parea foarte rau sa se intample asa ceva, dar repet, deocamdata nici nu au existat discutii, a fost strict exprimarea pozitiei domnului Antonescu. Imi imaginez ca in PNL, daca s-ar pune problema, ar fi mai intai discutii ample pe tema aceasta", apreciaza deputatul european.

Citeste mai mult despre Weber: M-a surprins afirmatia lui Antonescu despre apropierea de PPE; mi-ar parea rau sa iesim din ALDE pe site-ul RFI.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...