Renate Weber o ataca pe Viviene Reding: A avut un dublu limbaj privind MCV

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 18:33
1955 citiri
Renate Weber o ataca pe Viviene Reding: A avut un dublu limbaj privind MCV

Europarlamentarul PNL Renate Weber a sustinut, miercuri, ca in cazul comisarului pe Justitie Viviene Reding asistam la un dublu limbaj in ceea ce priveste introducerea Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) in toate statele membre ale UE, precizand ca grupul ALDE va continua discutiile referitoare la materializarea acestei idei.

"Asemenea mecanisme ar trebui sa se aplice in fiecare tara pentru ca nu este firesc sa singuralizam o tara sau doua asa cum este situatia astazi. (...) In ceea ce priveste chestiunea celalta, a unui asemenea mecanism de cooperare ca sa nu mai folosim termenul de verificare, dar de cooperare care sa existe in celelalte tari, mecanism la care s-a referit la un moment dat dna comisar Viviene Reding, imi pare rau sa va spun ca ceea ce dna Reding anunta in plen intr-o dezbatare la Strasbourg ca o portita de iesire dintr-o situatie destul de dificila in care se afla.

Acelasi lucru n-a mai fost sustinut cand a venit la comisia noastra de libertati civile, justitie si afaceri interne, acolo cand i s-a repetat intrebarea in legatura cu un asemenea mecanism care sa functioneze peste tot, dna Reding a spus ca asa ceva este foarte indepartat, deci probabil mai avem de asteptat cateva decenii pana cand el ar putea sa functioneze, suntem de fapt, din pacate, in fata unui dublu limbaj pe care dna comisar Reding l-a folosit in ceea ce priveste aceasta tema", a explicat Weber.

Ea a punctat ca exista pareri in cadrul Parlamentului European care sustin introducerea MCV in toate statele membre ale Uniunii Europene.

Norica Nicolai sustine MCV pentru toate statele membre

Si europarlamentarul liberal Norica Nicolai a subliniat ca, in cadrul seminarului pe justitie organizat de ALDE s-a ajuns la concluzia ca Mecanismul de Cooperare si Verificare ar trebui introdus in toate statele membre, Romania fiind o exceptie care nu ar trebui tolerata intr-o Uniune in care sansele sunt egale.

"Concluzia acestui seminar a fost ca Romania, desi a indeplinit foarte multe din conditionalitatile din mecanism, ar trebui sa-si puna problema ridicarii acestui MCV, care din pacate s-a transformat mai mult intr-un mecanism de control si verificare decat intr-un mecanism de cooperare.

O serie de chestiuni care tin de respectarea drepturilor omului in instantele romanesti si de catre autoritatile romanesti au fost reliefate de societatea civila si care stau la baza condamnarii Romaniei in foarte multe procese la CEDO, in final foarte multi dintre colegii nostri care au intervenit in cadrul acestei dezbateri au concluzionat ca in Romania nu exista nici mai multa, nici mai putina justitie decat in alte state membre si opinia grupului, care este o opinie conturata de ceva vreme, este ca acest mecanism ar trebui introdus in tuturor statelor membre intr-o forma, Romania fiind o exceptie care nu ar trebui tolerata intr-o Uniune in care sansele egale si respectul fata de statele mebre trebuie sa fie aceleasi", a sustinut Nicolai.

Si Renate Weber a subliniat ca se vor continua discutiile referitoare la introducerea MCV in toate statele membre ale Uniunii Europene.

"Vom continua aceste discutii si chiar presiuni asupra Comisiei Europene pentru ca ceea ce dna Reding a anuntat la un moment dat, in plenul Parlamentului, si anume posibilitatea instituirii unui astfel de mecanism care sa fie valabil in toate statele membre sa fie materializata.

O data, pentru ca noi toti credem ca este o buna idee, si in al doilea rand pentru ca odata ce un comisar a lansat o astfel de idee credem ca are si obligatia sa continue si sa materializeze aceasta idee", a mai adaugat aceasta.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Renate Weber atac Viviene Reding, #Renate Weber europarlamentar, #Renate Weber MCV Romania , #europarlamentar