Europarlamentar ALDE: Parteneriat strategic inseamna sa dam bani pe armament american? Noi i-am starnit pe rusi cu instalarea scutului. Totusi...e defensiv sau cum?

Joi, 06 Septembrie 2018, ora 23:17
8844 citiri
Europarlamentar ALDE: Parteneriat strategic inseamna sa dam bani pe armament american? Noi i-am starnit pe rusi cu instalarea scutului. Totusi...e defensiv sau cum?
Foto: Facebook/ Renate Weber

Eurodeputata Renate Weber, proaspat inscrisa in Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE), sustine ca autoritatile din Romania au gresit cand au acceptat instalarea scutului antiracheta de la Deveselu, acest lucru "starnindu-i pe rusi".

Intr-un interviu acordat Q Magazine, aceasta spune ca stie ca Statele Unite sunt partenerul strategic al Romaniei, insa "nu prea intelege ce anume inseamna asta", "a da bani in nestire pentru industria de armament americana".

"Cu Statele Unite e o alta poveste. Stiu ca e partenerul nostru strategic... dar nu prea inteleg ce anume inseamna asta. Sa dam bani in nestire pentru industria de armament americana? Sincer, nu cred ca aveam nevoie de asta.

Inteleg ca ne apara de rusi. Dar mi se pare ca asta se intampla pentru ca noi i-am starnit pe rusi cu instalarea scutului. Apropos, totusi... e defensiv sau cum? Sunt convinsa ca Rusia are un interes major sa destabilizeze Uniunea Europeana, inclusiv destabilizand state membre, in diferite feluri, iar noi suntem o buna tinta, dar intrebarea mea e cum ne-au ajutat pana acum americanii sa contracaram actiunile rusilor? Cum ne-au ajutat sa nu mai fim vulnerabili la manipularile lor? Cumva cumparand armament? Asa pare", a spus Renate Weber pentru sursa citata.

Printre altele, Renate Weber a mai afirmat, despre oamenii care ies in strada sa protesteze fata de guvernarea PSD-ALDE, ca "imensa majoritate a participantilor o reprezinta oameni care sunt sincer indignati si anti PSD", insa problema la acestia este "lipsa lor de cultura politica/civica si superficialitatea".

Eurodeputata a mai sustinut ca membrii USR indeamna pe Facebook la "lichidarea fizica" a social-democratilor.

"Daca ne uitam pe paginile de Facebook ale membrilor unui partid politic, USR, vom vedea zeci de mesaje cu apeluri la lichidare fizica fie a membrilor PSD, fie chiar a tuturor politicienilor.

Ce sa mai spun de aberantele solicitari privind interzicerea, scoaterea in afara legii a PSD? Cine nu intelege grozavia unei asemenea solicitari nu intelege ce inseamna un regim autoritar, nu intelege ce e aia dictatura si nici anarhie", a mai declarat Weber.

Europarlamentarul l-a atacat si pe presedintele Klaus Iohannis, despre care a afirmat ca este iresponsabil atunci cand indeamna oamenii sa iasa in strada. De asemenea, la fel de iresponsabili sunt si PNL, Dacian Ciolos si cei de la USR in opinia lui Weber.

"Presedintele Romaniei se comporta iresponsabil ori de cate ori face apel la strada fara sa explice care sunt limitele unei actiuni de protest si ce inseamna un comportament democratic.

La fel, PNL si Dacian Ciolos impreuna cu Miscarea lui inca neinregistrata ca partid politic.

Despre USR nu pot sa spun decat ca incita pe fata la nerespectarea regulilor democratice si la anarhie.

Toate astea nu inseamna ca PSD ar fi vreun partid din cale afara de democratic, dimpotriva. Dar PSD nu trebuie nici urat, nici desfiintat, ci inlaturat prin alegeri", a mai declarat eurodeputata ALDE.

Aceasta a mai afirmat ca nu are nicio indoiala ca serviciile secrete au propriile lor ONG-uri.

"Aparute de nicaieri, cele mai multe cu maxim trei persoane, daca nu chiar una singura, fie in tara, fie in strainatate, niciodata facand publice fondurile pe care le au la dispozitie, rolul lor e sa participe la consultari cu Presedintele Romaniei, sa creeze site-uri si conturi de Facebook pe care sa promoveze ideile acestora. Multe manipuleaza folosind arsenalul specific, fake news, jumatati de adevaruri care de fapt sunt minciuni, adapostirea conturilor false de Facebook, a trollilor etc.

In opinia mea cei care au recurs la astfel de manevre sunt responsabili de nivelul extrem de scazut al mentalitatii si comportamentului democratic pe care il vedem azi", a mai precizat Weber.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Renate Weber SUA armament, #Renate Weber parteneriat strategic SUA, #Renate Weber protest 10 august, #Renate Weber protest diaspora , #stiri Renate Weber
Comentarii